Διευκρινίσεις για τη χρήση του replay από τους διαιτητές του VAR έδωσε η Nova με σχετική επιστολή της στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αφορμή, υπήρξε ο σχολιασμός από τους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη στην εκπομπή «Αντεπίθεση», της περασμένης Τρίτης (10-09)γ για τη χρήση του VAR. Σε αυτή την επιστολή η Nova επισημαίνει ότι δεν παρέχει αυτή τα replay και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της εταιρείας.

«Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες και το replay προς τον διαιτητή του αγώνα, για τον καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side , πέναλτι, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαιτητών και των τεχνικών του VAR που έχουν επιλεγεί από την ΕΠΟ. Επιπλέον δεν υπάρχει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova», αναφέρει χαρακτηριστικά...

Αναλυτικά αναφέρει η επιστολή της Nova:

1. Η Nova, είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου

2. Για την λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το πρωτογενές τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR. Επιπλέον στην διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο στο οποίο τελειώνει και η εμπλοκή της Nova.

3. Η Nova δεν δίνει replay στους διαιτητές του VAR, όπως λανθασμένα αναφέρετε στην εκπομπή σας. Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες και το replay προς τον διαιτητή του αγώνα, για τον καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side , πέναλτι, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαιτητών και των τεχνικών του VAR που έχουν επιλεγεί από την ΕΠΟ. Επιπλέον δεν υπάρχει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova.

4. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάμειξη της Nova σε κριτικές για την λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις είναι εκ του πονηρού.

Ευελπιστούμε ότι η σημερινή μας επιστολή θα συμβάλει σημαντικά στο να ξεκαθαρίσει ο ρόλος της Nova σχετικά με το VAR και να αξιοποιηθεί για την ενημέρωση των ακροατών σας προκειμένου να σταματήσουν οποιεσδήποτε λανθασμένες και ψευδείς αναφορές για την εταιρεία μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αμετάβλητο το απουσιολόγιο στον Παναθηναϊκό

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ κατάφερε να ανταποκριθεί σε απόλυτο βαθμό απέναντι στους διεκδικητές του τίτλου»

Νικολακόπουλος: «Δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις»

Μεγάλο πλήγμα για ΠΑΟΚ: Τέλος η σεζόν για Γιακουμάκη!

Αθανασίου: «Πιο σημαντικό ότι δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων του Παναθηναϊκού με τον Μπενίτεθ από τα αποτελέσματα»

Το Bazaar του Παναθηναϊκού είναι και φέτος εδώ!

Απαλλοτρίωση 86 στρεμμάτων στον Βοτανικό - «Ένας πνεύμονας πρασίνου δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Τσορμπατζόγλου: «Δύσκολα να προλάβει τον τελικό ο Γιακουμάκης - Οι δηλώσεις του Σαββίδη ήταν δεσμευτικές»

Σταματέλος: «Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Παναθηναϊκού»

Κετσετζόγλου: «Υπάρχει τρομερή συσπείρωση στην ΑΕΚ, ένα εκπληκτικό κλίμα εντός και εκτός αποδυτηρίων»