Μιλώντας με τον Γιόρντεν Πέτερς, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τα "δικά μας" παιδιά, τα ελληνόπουλα που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στην Ολλανδία. Και φυσικά θελήσαμε να αφιερώσουμε ξεχωριστό χώρο στο sportfm.gr από αυτόν που χρησιμοποιήσαμε για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, Αϊντχόφεν.

Ο αρχηγός της Βίλεμ αναφέρθηκε στον τωρινό συμπαίκτη Παυλίδη, λέγοντας πως μπορεί να πάρει μια μεγάλη μεταγραφή, όπως και για την κοινή παρουσία του με τους Βρουσάι, Τσιμίκα στην ομάδα. Για τον Βρουσάι υποστήριξε πως

Φυσικά, μίλησε και για τον... αντίπαλο Γιακουμάκη και την απίθανη σεζόν που πραγματοποιεί στην Eredivise με τη φανέλα της Φένλο.

-Να περάσουμε τώρα σε κάποια άλλα θέματα που θέλω να σε ρωτήσω. Καταρχάς, θέλω την γνώμη σου για τον συμπαίκτη σου τον Βαγγέλη Παυλίδη.
«Ο Παυλίδης είναι ένας νεαρός και ταλαντούχος επιθετικός. Κάθε χρόνο βελτιώνεται, αναπτύσσεται συνεχώς. Είναι πολύ καλός επαγγελματίας που δουλεύει πολύ σκληρά για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Είμαι σίγουρος πως ο Παυλίδης θα κάνει μια μεγάλη μεταγραφή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Η εξαιρετική πορεία που διανύει θα τον οδηγήσει σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο».



-Ήσουν συμπαίκτης με τον Μάριο Βρουσάι, επίσης, την περσινή σεζόν αφού ήταν δανεικός στην Βίλεμ από τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Βρουσάι, περιέγραψέ τον λίγο σε εμάς...
«Είμαι σίγουρος πως ο δανεισμός τους στην Βίλεμ τον έχει βοηθήσει πολύ. Το να παίξεις στο εξωτερικό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον καθένα ώστε να βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής. Ο Μάριος είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει για την ομάδα, που δουλεύει σκληρά για τον ίδιο και την ομάδα. Οι ντρίμπλες του είναι τρομερές, μεγάλου επιπέδου. Ως αμυντικός, δεν ήξερα ποτέ προς τα πού θα επιλέξει να πάει. Με το ντριμπλάρισμά του αλλά και με τα τελειώματα που έχει με το καλό δεξί του πόδι, είμαι σίγουρος πως θα είναι ένας παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

-Φυσικά μην ξεχνάμε τον Τσιμίκα. Περίμενες να έχει τόσο μεγάλη βελτίωση και να καταλήξει σε μια ομάδα τοπ επιπέδου όπως η Λίβερπουλ;
Κατάλαβα κατευθείαν την ποιότητά του ως αριστερός μπακ. Πολύ δυνατός στο ένας εναντίον ενός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κατά τη διάρκεια του δανεισμού του στην Βίλεμ για έναν χρόνο, έμαθε πολλά για το πως να παίρνει σωστές θέσεις και να έχει σωστές τοποθετήσεις όταν αμύνεται. Ήξερα πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον Ολυμπιακό. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμεναν να πάει στην Λίβερπουλ! Μιλάμε για το κορυφαίο επίπεδο, οπότε ελπίζω πως εκεί θα πάρει την ευκαιρία του για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η νοοτροπία του επίσης ειναι πολύ καλή! Φυσικά, είναι και ένα παιδί με χιούμορ, ήταν πάντα... μέσα όταν κάναμε πλάκα.



-Δεν θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω και για τον άλλο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Γιώργο Γιακουμάκη της Φένλο, που κάνει μια απίστευτη σεζόν, τι έχεις να πεις;
«Ο Γιακουμάκης πραγματοποιεί μια απίθανη σεζόν. Συνήθως η Φένλο είναι μια ομάδα που παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό και αυτός ήδη έχει καταφέρει να σκοράρει 22 γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι τρελό! Είναι ένας πάρα πολύ δυνατός ποδοσφαιριστής και μπορείς να δεις ότι έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση την ώρα που παίζει. Για αυτό και είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις ως ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube