Το... καθήκον του στην πρεμιέρα του Roland Garros έκανε ο εκ των φαβορί για τον τίτλο, Κάρλος Αλκαράθ!
Ο Ισπανός τενίστας, Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ιταλό, Τζιούλιο Ζεπιέρι (Νο.310), παίρνοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Open με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2).
Εκεί, ο 22χρονος Αλκαράθ να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ούγγρο, Φαμπιάν Μαροζσάν (Νο. 56), με στόχο την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.
Την ίδια ώρα, θύμα τεράστιας έκπληξης έπεσε ο Τέιλορ Φιρτζ. Ο 27χρονος Αμερικανός, Νο. 4 του κόσμου, γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Grand Slam, χάνοντας με... κάτω τα χέρια με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-1) από τον Γερμανό, Ντάνιελ Αλτμάιερ (Νο. 66)!