Μίλαν και Γιουβέντους μονομαχούν στην «αρένα» του «San Siro» για την 9η «στροφή» της Serie A, σε μία αναμέτρηση που κλέβει το ενδιαφέρον της αγωνιστικής, η οποία ανοίγει με το ντέρμπι της Γένοβας μεταξύ της Σαμπντόρια και της Τζένοα, ενώ περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Serie A, τόσο όσον αφορά το «βάρος» της φανέλας των δύο αντιπάλων, όσο και βαθμολογικά, καθώς αναμετρούνται ο πρώτος με τον δεύτερο, διεξάγεται στο «San Siro» του Μιλάνου το Σάββατο σε ώρα Champions League (21: 45), εκεί όπου η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν υποδέχεται την απόλυτη κυρίαρχο της Ιταλίας Γιουβέντους σε έναν αγώνα που ξυπνά μνήμες του παρελθόντος μετά την φετινή αναγέννηση των «ροσονέρι».

Στα αγωνιστικά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τζόρτζο Κιελίνι αλλά και του Μάριο Μάντζουκιτς, με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπαρτζάλι, Μπενατιά και Μπονούτσι, την μεσαία γραμμή να διατηρείται όμοια με αυτή κόντρα στη Λιόν (Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Λεμινά, Ντάνι Άλβες) και επιθετικό δίδυμο τους Ιγκουαΐν- Ντιμπάλα.

Στους «ροσονέρι» ο Βιτσέντσο Μοντέλα θα πρέπει να συνηθίσει στην απουσία του Μοντολίβο, ενώ απόντες θα είναι και οι Μπερτολάτσι, Τζαπάτα, Αντονέλι και Μάτι Φερνάντεζ. Ο διάδοχος του «Τζίτζι» Μπουφόν στην εθνική Ιταλίας Ντοναρούμα θα βρίσκεται κάτω από την εστία, έχοντας μπροστά του τους Άμπατε, Παλέτα, Ρομανιόλι και Ντε Σίλιο. Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Κούτσκα, Σόσα και Μποναβεντούρα, με τη γραμμή κρούσης να αποτελείται από την τριάδα των Σούσο, Νιάνγκ και Μπάκα με τον Κολομβιανό να αποτελεί την μοναδική αλλαγή συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στην Κιέβο στη Βερόνα την περασμένη αγωνιστική.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ξεκινά με το ντέρμπι της Γένοβας στο «Μαράσι» στις 19:00, ανάμεσα στη Σαμπντόρια και τη Τζένοα, με τους τυπικά γηπεδούχους να παρατάσσονται δίχως τον φύλακα- άγγελο της εστία τους Εμιλιάνο Βιβιάνο, με τον Πουτζόνι να τον αντικαθιστά και τους Άλβαρεζ, Μπουντιμίρ και Μούριελ να παίρνουν θέση στην τριάδα της επίθεσης στο 4-3-3 που εφαρμόζει ο «allenatore» Τζιανπάολο. Ο ομόλογός του της Τζένοα Γιούριτς βλέπει τους Λάζοβιτς (λόγω καρτών), Οκάμπος και Γκακπέ να τίθενται εκτός τοποθετώντας τους Ριγκόνι και Πάντεφ στο πλευρό του Σιμεόνε στην επίθεση.

Την Κυριακή το «μενού» ξεκινά με τον αγώνα Ουντινέζε- Πεσκάρα, τον πρώτο εντός έδρας για τον νέο τεχνικό των Φριουλάνι Τζίτζι Ντελ Νέρι, ο οποίος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού επιστρέφουν οι Βίντμερ και Χάλφρεντσον, με εξαίρεση τον Παναγιώτη Κονέ λόγω του τραυματισμού του διεθνούς μέσου στον ώμο, ενώ ο Μάσιμο Όντο στο 4-3-3 που εφαρμόζει δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κόντα (στη θέση του ο Τζαμπάνο) αλλά και στους Μανάι, Μπάεμπεκ και Βέρε κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην επιλογή της επίθεσης.

Το κυρίως «πιάτο» σερβίρεται στις 16:00 με την Ίντερ να ταξιδεύει στο Μπέργκαμο για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα και τον Φρανκ Ντε Μπουρ, μετά την νίκη- οξυγόνο απέναντι στη Σαουθάμπτον για το Europa League, να δίνει φανέλα βασικού στον Ζοάο Μάριο. Ο Μεδέλ θα βρίσκεται στο πλευρό του και ο Μπανέγκα λίγο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο, ενώ ο τεχνικός των γηπεδούχων Γκασπερίνι έχοντας και πάλι στη διάθεσή του τον Κούρτιτς μπορεί να επαναφέρει το αγαπημένο του 3-4-3.

Την ίδια ώρα η Νάπολι αγωνίζεται στην έδρα της Κροτόνε, η οποία εγκαινιάζει το γήπεδό της για φέτος αφού λόγω βελτιωτικών έργων τα εντός έδρας παιχνίδια της γινόντουσαν στην Πεσκάρα. Δύο τα δεδομένα για τον προπονητή των «ατζούρι» Μαουρίτσιο Σάρι. Το πρώτο η εκ νέου απουσία του Αλμπιόλ και το δεύτερο η παρουσία του Γκαμπιαντίνι στην επίθεση με τον Ιταλό τεχνικό να αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές προσπαθώντας να επαναφέρει την ομάδα του στον δρόμο των επιτυχιών μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες σε Ιταλία και Ευρώπη.

Ο προπονητής της Τορίνο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς βλέπει την ομάδα του να τίθεται αντιμέτωπη του συλλόγου με τον οποίο έζησε μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής, τη Λάτσιο. Καλές ειδήσεις για τον Σέρβο που επιτέλους δεν μετράει καμία απουσία, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι στην άλλη πλευρά να χάνει για ένα ακόμα ματς τον Ντε Βριλ και να προσανατολίζεται σε ένα 4-1-4-1.

Στη Σαρδηνία αγωνίζεται η Φιορεντίνα απέναντι στην Κάλιαρι, με τον τεχνικό των «Βιόλα» Πάουλο Σόουζα να ξεκινά βασικό τον αναγεννημένο μετά τα δύο γκολ κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς Κάλινιτς, με τους Ίλισιτς και Μπόρχα Βαλέρο στο πλευρό του. Οι γηπεδούχοι μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ίντερ, στοχεύουν σε μία ακόμα επί ενός «μεγάλου» αντιπάλου, έχοντας τον Σο στην επίθεση με τον Κουαλιαρέλα να μένει εκ νέου στον πάγκο

Στα υπόλοιπα παιχνίδια με κοινή ώρα έναρξης, η Έμπολι φιλοξενεί την Κιέβο που θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα παό τη Μίλαν, ενώ η «ευρωπαία» Σασουόλο κουβαλώντας την κούραση από το ταξίδι στη Βιέννη και τον αγώνα με τη Ραπίντ, πηγαίνει στη Μπολόνια με τον Ρομπέρτο Ντοναντόνι να εμπιστεύεται το δεξί άκρο της άμυνας στον Βασίλη Τοροσίδη και τους Χελάντερ- Μαϊέτα να «κλειδώνουν» ως αμυντικό δίδυμο.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τη Ρόμα να υποδέχεται την Παλέρμο στο στάδιο «Ολίμπικο». Οι Τζέκο και Σαλάχ επιστρέφουν στην ενδεκάδα μετά την ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στην Αούστρια Βιέννης και οι Γκέρσον- Παρέδες θα αφήσουν την θέση τους στους Στρούτμαν- Ντε Ρόσι, ενώ για τους Σικελούς, με τον Νεστρορόφσκι να μπαίνει στα «pits», το βάρος της επίθεσης πέφτει στις πλάτες του Κουαΐσον.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22/10

Σαμπντόρια- Τζένοα 19:00
Μίλαν- Γιουβέντους 21:45

Κυριακή 23/10

Ουντινέζε- Πεσκάρα 13:30
Αταλάντα- Ίντερ 16:00
Κροτόνε- Νάπολι 16:00
Κάλιαρι- Φιορεντίνα 16:00
Τορίνο- Λάτσιο 16:00
Έμπολι- Κιέβο 16:00
Μπολόνια- Σασουόλο 16:00
Ρόμα- Παλέρμο 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (10η):

Τρίτη 25/10

Τζένοα- Μίλαν 21:45

Τετάρτη 26/10

Κιέβο- Μπολόνια 21:45
Φιορεντίνα- Κροτόνε 21:45
Ίντερ- Τορίνο 21:45
Γιουβέντους- Σαμπντόρια 21:45
Λάτσιο- Κάλιαρι 21:45
Νάπολι- Έμπολι 21:45
Πεσκάρα- Αταλάντα 21:45
Σασουόλο- Ρομα 21:45
Παλέρμο- Ουντινέζε 21:45

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube