Η διαδικασία των playouts της Stoiximan GBL αρχίζει σήμερα (05/04) και στο τέλος της θα αναδείξει την ομάδα που θα υποβιβαστεί στην Elite League.

Από τις δύο αναμετρήσεις της πρεμιέρας, αυτή που έχει το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι εκείνη που θα γίνει στη Ρόδο. Ο Κολοσσός με τη νίκη της τελευταίας αγωνιστικής επί του ΠΑΟΚ, πήρε προβάδισμα μιας νίκης έναντι του Αμαρουσίου και ασφαλώς το μεταξύ τους παιχνίδι (17:00, ΕΡΤ Sports 1) θα αποδειχτεί καθοριστικό για την «οικονομία» της βαθμολογίας, παρότι βέβαια έχει αρκετό δρόμο η συγκεκριμένη διαδικασία. Στην κανονική περίοδο, κάθε ομάδα κέρδισε στην έδρα της, επομένως τίποτα δεν έχει κριθεί για την πιθανή ισοβαθμία.

Το δεύτερο παιχνίδι της πρεμιέρας των playouts θα γίνει στο Λαύριο όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Άρη (18:00, ΕΡΤ Sports 2). H ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε πριν τρεις μέρες από το Περιστέρι και έτσι έμεινε εκτός playoffs και θα αγωνιστεί στο μίνι πρωτάθλημα της τελευταίας τετράδας, έχοντας πάντως «αέρα» τεσσάρων βαθμών από το τελευταίο Μαρούσι.

Το Λαύριο, που επίσης αποκλείστηκε στα play-in από το Περιστέρι έχει «αέρα» δύο βαθμών από το Μαρούσι και ενός από τον Κολοσσό. Στην κανονική περίοδο, οι νίκες μοιράστηκαν, καθώς καθεμία από τις ομάδες επικράτησε στην έδρα της και ηττήθηκε εκτός.

H βαθμολογία στην έναρξη της διαδικασίας:

9. Άρης 9-13
10. Λαύριο 7-15
11. Κολοσσός 6-16
12. Μαρούσι 5-17

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Κολοσσός – Μαρούσι 17:00 (ΕΡΤ Sports 1)
Λαύριο – Άρης 18:00 (ΕΡΤ Sports 2)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στην Ευελπίδων ο Κορομηλάς, αναμένονται Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Αταμάν για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Είμαι σοκαρισμένος, ο Παναθηναϊκός θα κάνει όσα πρέπει - Αγαπώ τον Γιαννακόπουλο»

Δικηγόρος Κορομηλά: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοια δικογραφία, τα χρήματά του δικαιολογούνται»

Βρούτσης: «Υπάρχει αυτοδιοίκητο στο μπάσκετ, αλλά το κράτος έχει τα εργαλεία για να κάνει αυτό που πρέπει»

Νέες αιχμές Γιαννακόπουλου κατά Ολυμπιακού: «Γιατί δεν είναι έξαλλοι με τα στησίματα;»

Σήμερα στον ανακριτή για το σκάνδαλο στο μπάσκετ Τσαρούχα, Κορομηλάς και Πηλοΐδης

Η πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου μετά την απόφαση για την προφυλάκιση Λιόλιου

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Τι σημαίνει η προσωρινή κράτηση για Λιόλιο, Μαυραγάνη και Παπαπέτρου και πόσο μπορεί να διαρκέσει

Συνήγορος Λιόλιου: «Δεν ελήφθη υπόψη ο αλγόριθμος διαιτησίας - Ποινικοποιούνται η φιλία και οι κοινωνικές σχέσεις»

Φασούλας: «Η πλέον σκοτεινή περίοδος για το ελληνικό μπάσκετ - Να επεκταθεί η έρευνα στις εκλογές της ΕΟΚ»!

TAGS: Άρης