Ιαπωνία-Κροατία και Βραζιλία-Νότια Κορέα συνθέτουν τα ζευγάρια της σημερινής ημέρας για τη φάση των 16 του Μουντιάλ.

Δύο ζευγάρια με τεράστιο ενδιαφέρον που οι νικητές τους θα κοντραριστούν στα προημιτελικά, αναζητώντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ιαπωνία-Κροατία (17:00): Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με δύο ομάδες που μοιάζουν αλλά και... διαφέρουν. Η Ιαπωνία αποτελεί ένα καλοδουλεμένο σύνολο που είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένο και βάζει ένταση και τρέξιμο στο παιχνίδι της, ενώ προέρχεται από δύο απίθανες ανατροπές κόντρα σε Γερμανία και Ισπανία και η ψυχολογία της είναι στα ύψη. Απέναντι της έχει μια τρομερά έμπειρη ομάδα, η οποία έχει μεγάλη ποιότητα και ξέρει να βάζει σκοπιμότητα παίρνοντας αυτό που θέλει. Ωστόσο, το Βέλγιο στην τελευταία αγωνιστική λίγο έλειψε να αφήσει την παρέα του Μοντριτς εκτός συνέχειας αλλά ο Λουκακου φρόντισε να χάσει τα αχαστα.

Το σετ είναι σχετικά μοιρασμένο με έναν φαβοριτισμο υπέρ των Κροατών που έχει λογική. Το 2 σε απόδοση 2.10 αξίζει αφού έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν ένα τέτοιο ματς οι Κροάτες. Στη συνέχεια πάμε με τα κόρνερ και το over 9.5 (2.57), ενώ θα επιλέξουμε να δεχτεί μια κίτρινη κάρτα ο Λόβρεν και άλλη μία ο Τανάκα.

Βραζιλία-Νότια Κορέα (21:00): Ομάδες με διαφορετικό στιλ, διάφορα δυναμικότητας και φυσικά διαφορετικούς στόχους στη διοργάνωση. Η Βραζιλία θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, με το τεράστιο βάθος στο ρόστερ της και η πολύ μεγάλη ποιότητα που διαθέτει, να την καθιστούν ως μια από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Κόντρα στο Καμερούν έδειξε σημάδια χαλαρότητας, ήταν ασοβαρη και εν τέλει ηττήθηκε, με τους αναπληρωματικούς που χρησιμοποιήθηκαν να μην αρπάζουν την ευκαιρία. Έχει αρκετά θέματα τραυματισμού να αντιμετωπίσει, με μεγαλύτερο όλων του Νεϊμάρ ενώ και οι Ζεσούς, Τελες θα της λείψουν κυρίως σε θέμα ροτέισον.

Απέναντι της έχει τη Νότια Κορέα η οποία είναι ένα αξιόμαχο σύνολο, που βασίζεται αρκετά στην τακτική της προσέγγιση και είναι τρομερά πειθαρχημένη. Αρέσκεται να πηγαίνει τα ματς στην αθλητικοτητα και στην ταχύτητα, διαθέτοντας ορισμένους πολύ γρήγορους παίκτες αλλά έχει και μεγάλα αμυντικά προβλήματα. Έδειξε πάντως απέναντι στην Πορτογαλία ότι είναι ικανή να κάνει τη ζημιά, προκαλώντας πονοκεφάλους στον αντίπαλο.

Η Βραζιλία μοιάζει ακλόνητο φαβορί αλλά όχι σε τέτοιες αποδόσεις, αφού μιλάμε για νοκ-άουτ ματς. Άλλωστε στο μοναδικό που δέχτηκε γκολ ως τώρα, έχασε κιόλας. Θα πάμε με το G/G που μοιάζει μια εξαιρετική επιλογή (2.47) και μετά με ορισμένα ειδικά.

Over 9,5 κόρνερ στον αγώνα (2.00), αλλά και over 3,5 κάρτες για τις δύο ομάδες.

Να έχει τελική προσπάθεια στην εστία ο Χουάνγκ Ινμπομ, να σκοράρει ο Σον (5.10) και να έχει 2+ τελικές ο Ραφίνια. Επίσης, το να κιτρινιστει ο Κασεμιρο αξίζει ως επιλογή! Διαλέγετε και παίρνετε...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube