Γαλλία-Πολωνία και Αγγλία-Σενεγάλη συνθέτουν τα ζευγάρια της σημερινής ημέρας για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Παιχνίδια με ξεκάθαρα φαβορί, αλλά μένει να το αποδείξουν στο γήπεδο. Διότι μιλάμε για νοκ-άουτ παιχνίδια που παίζουν ρόλο πολλά στοιχεία.

Γαλλία-Πολωνία (17:00): Η Γαλλία με έξι βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές εξασφάλισε την πρόκρισή της, αλλά έκανε… αγγαρεία απέναντι στην Τυνησία και ηττήθηκε με 1-0, φωνάζοντας πάντως για τη διαιτησία. Ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ, τρομερή ποιότητα και μεγάλη ταχύτητα αλλά όπως είδαμε και κόντρα στη Δανία, έχει μια δυσκολία κόντρα στις κλειστές άμυνες. Έτσι και σήμερα, με τους Πολωνούς να έχουν δείξει ως τώρα ότι είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει αμυντικά, χτυπώντας είτε στην κόντρα είτε στις στατικές φάσεις. Παρόλα αυτά, δέχεται πολλές φάσεις και είναι… τύχη που έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ ως τώρα στις πενηντακάτι τελικές των αντιπάλων της. Θα στηριχτεί στο… άστρο του Λεβαντόφσκι, αλλά δεν φτάνει μόνος του για μια πρόκριση.

Πάμε με το συνδυαστικό 1 & under 3,5 goals (1.90), που έχει μεγάλη τύχη να επιβεβαιωθεί. Δεύτερη επιλογή το να σκοράρει ο Ζιρού στο ματς (2.30), σπάζοντας το ρεκόρ του Ανρί ενώ το over 2,5 κόρνερ της Πολωνίας (1.80) αξίζει επίσης. Τέλος, το over 4,5 τελικές του Εμπαπέ μπορεί να επιβεβαιωθεί (1.87), αφού είναι μόνιμη πηγή κινδύνων και ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Γαλλίας.

Αγγλία-Σενεγάλη (21:00): Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αυτή ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σενεγάλη, αφού κοντράρονται δύο ομάδες που τρέχουν αρκετά και βγάζουν μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Διαφέρουν αρκετά στην τακτική προσέγγιση, αφού η Αγγλία αρέσκεται να έχει τον έλεγχο, να παίζει και να δημιουργεί, αλλά έχει βγάλει δείγματα ορισμένες φορές αμυντικής αφέλειας όταν πιέζεται. Η Σενεγάλη από τη μεριά της παίζει αρκετά σφιχτά, βασίζεται στο εξαιρετικό της κέντρο και ποντάρει αρκετά στην μεγάλη ταχύτητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά. Έχει αρκετά θέματα στην άμυνα, αλλά λόγω της αθλητικότητάς της, τα καλύπτει. Ψάχνεται πολύ και στις στατικές φάσεις, έχοντας σκοράρει στο Μουντιάλ με αυτόν τον τρόπο.

Φαβορί η Αγγλία, αλλά πρέπει να το δείξει και ως τώρα δεν πείθει. Πάμε με το G/G στο εξαιρετικό 2.35. Το over 2,5 τελικές προσπάθειες του Κέιν αξίζει (1.62), ενώ μετά πάμε σε δύο ειδικά.

Το πρώτο είναι το over 0,5 δοκάρι (2.10), ενώ το δεύτερο είναι «Αγγλία να σκοράρει το 1ο γκολ και να λήξει ισοπαλία το ματς» στο 9.25!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube