Η δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ συμπεριλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Η Αγγλία κάνει πρεμιέρα απέναντι στο Ιράν και ψάχνει ιδανική εκκίνηση, ενώ η Ολλανδία «δοκιμάζεται» απέναντι στη Σενεγάλη.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το… ντέρμπι των αγγλόφωνων, με τις ανανεωμένες ΗΠΑ να κοντράρονται με την πάντα σκληροτράχηλη Ουαλία.

Αγγλία-Ιράν (21/11, 15:00): Ξεκίνημα από το πρώτο ματς του δευτέρου ομίλου, όπου η Αγγλία κοντράρεται με το Ιράν. Αναμφίβολα υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ στο παιχνίδι, αλλά η εικόνα των Βρετανών στα τελευταία παιχνίδια ήταν τουλάχιστον κακή και έχει γεμίσει αρκετό κόσμο με αμφιβολία. Σε όλα αυτά προστίθεται ο Μάντισον που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, με το μεγάλο ερώτημα να είναι αν θα έχει η Αγγλία την ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές της όπως στο περασμένο Euro.

Από την άλλη μεριά, το Ιράν αποτελεί μία από τις καλές εθνικές ομάδες της Ασίας. Πάντα σκληροτράχηλη, με τον Κάρλος Κεϊρόζ να παρουσιάζει ένα… κόμπακτ σύνολο που δεν δέχεται εύκολα γκολ και φάσεις, ενώ μπροστά προσπαθεί με την ποιότητα που διαθέτει να κάνει τη ζημιά. Θα παλέψει για να πάρει τη δεύτερη θέση στον όμιλο, με τα προγνωστικά να την κατατάσσουν ως αουτσάιντερ αλλά… ποδόσφαιρο είναι αυτό

Το συνδυαστικό 1 & under 3,5 goals στο 1.72 είναι πολύ καλή επιλογή, αφού φαντάζει δύσκολο να ανοίξει πολύ το παιχνίδι. Όπως και η επιλογή του over 5,5 κόρνερ για την Αγγλία (1.57) που θα ψάξει με κάθε τρόπο να επιτεθεί και να βρει το γκολ, πιέζοντας ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα.

Σενεγάλη-Ολλανδία (21/11, 18:00): Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αυτή της Σενεγάλης με την Ολλανδία, που χάνει, όμως, αρκετά από την αίγλη της λόγω της μεγάλης απουσίας του Μανέ για τους Αφρικανούς. Το όπλο της Σενεγάλης θα λείπει από τη διοργάνωση και μαζί οι ελπίδες για πρόκριση μειώνονται σημαντικά. Παρόλα αυτά, πριν ξεκινήσει το τουρνουά δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Σενεγάλη σήκωσε το πρόσφατο Africa Cup of Nations και έχει γενικότερα καλό ρόστερ, ενώ Κατάρ και Εκουαδόρ δεν τρομάζουν.

Η Ολλανδία από την άλλη μεριά φρόντισε να στείλει το μήνυμά της πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ. Έκανε… πλάκα σε Βέλγιο, Πολωνία και Ουαλία παίρνοντας την πρωτιά του ομίλου, έχοντας μάλιστα μόλις μία ισοπαλία και πέντε νίκες. Τρομερή ομάδα, παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και είναι φουλ επιθετική, ωστόσο θέλουμε να δούμε αν θα βγάλει την αμυντική αφέλεια του περασμένου Euro! Αν θέλει να φτάσει μακριά, γιατί έχει τις δυνατότητες, καλείται να μακιγιάρει τα ζητήματά της στην άμυνα και να τα καλύψει, επίσης με την εκκωφαντική της επίθεση. Είναι το φαβορί του ομίλου και μένει να το δείξει στο χορτάρι!

Πάμε με το φαβορί και την εξαιρετική ομάδα του Φαν Χάαλ, με το συνδυαστικό 2 & over 1,5 goals να το βρίσκουμε στον διπλασιασμό (2.00). Η απουσία του Μανέ ενισχύει ακόμη περισσότερο την επιλογή μας αυτή. Έχουμε άλλα δύο καλά ειδικά που έχουν τύχη να επιβεβαιωθούν. Να σκοράρει ο Μέμφις Ντεπάι που με τους «οράνιε» είναι άλλος παίκτης προσφέρεται στο 2.30, ενώ επιλέγουμε σαν fun bet και το over 0,5 δοκάρι (2.30).

ΗΠΑ-Ουαλία (21/11, 21:00): Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της Δευτέρας, αφού πρόκειται για δύο ομάδες που φαίνεται ότι είναι σχετικά ισοδύναμες ή τέλος πάντων έχουν σχετικά μικρές διαφορές. Κάτι που εντοπίζεται και στις αποδόσεις με τις ΗΠΑ να θεωρούνται μικρό φαβορί, αλλά η απόδοση της Ουαλίας να μην διαφέρει κατά πολύ.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν καλό ρόστερ με αρκετούς ταλαντούχους παίκτες, ενώ παίζουν σύγχρονο και στρωτό ποδόσφαιρο. Αρκετές επιλογές σε όλες τις θέσεις με τη μεγάλη τους δύναμη να βρίσκεται από τη μέση και μπροστά, όπου έχουν φαντασία, δημιουργία και γκολ. Απέναντί τους η… κλασική σκληροτράχηλη Ουαλία, η οποία προσπαθεί να «παγώνει» τον ρυθμό και να φέρνει τα παιχνίδια στα μέτρα της. Ματς που συνήθως πηγαίνουν στο γκολ και στο… under 2,5 goals, με τους Βρετανούς να είναι κυνικοί και αποτελεσματικοί.

Θεωρούμε πως θα δούμε κλειστό ματς, με τις ΗΠΑ να είναι, μάλλον, ένα κλικ πιο πάνω. Πάλι θα επιλέξουμε συνδυαστικό σημείο αφού το ρισκαδόρικο 1Χ & under 2,5 goals πληρώνει καλά (2.05). Το 0-0, το 1-1 και το 1-0 μας πληρώνουν και μας κάνουν!

Άλλες δύο επιλογές στη συνέχεια. Να σκοράρουν οι ΗΠΑ ως το 70:00 του αγώνα ένα γκολ, το βρίσκουμε στο τίμιο 1.70 και το παίρνουμε. Ωστόσο, αυτό που φαντάζει ως value for money είναι το over 8,5 κόρνερ (1.78). Στα έξι τελευταία τους επίσημα ματς οι ΗΠΑ μετράνε επτά κόρνερ μέσο όρο μόνοι τους, ενώ η Ουαλία άλλα τέσσερα!

Συνοπτικά οι επιλογές:

Αγγλία-Ιράν:
1 & under 3,5 goals (1.72)
Οver 5,5 κόρνερ Αγγλίας (1.57)

Σενεγάλη-Ολλανδία:
2 & over 1,5 goals (2.00)
Ντεπάι anytime scorer (2.30)
Over 0,5 δοκάρι στο ματς (2.30)

ΗΠΑ-Ουαλία:
1Χ & under 2,5 goals (2.05)
Over 8,5 κόρνερ (1.78)
ΗΠΑ γκολ μέχρι το 70:00 (1.70)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube