Τέσσερα παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 1, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο κυριαρχεί το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο.

Η σέντρα θα γίνει στις 15:45 στη Λαμία, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Βόλο. Στις 18:30, ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ιωνικό στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και μισή ώρα αργότερα ο Άρης δοκιμάζεται στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Το τελευταίο ματς της ημέρας θα διεξαχθεί στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Λαμία-Βόλος


Αυτή είναι μόλις η πέμπτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Super League με γηπεδούχο την Λαμία. Στα μεταξύ τους ματς υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με μια νίκη για κάθε μια και δύο ισοπαλίες.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το 2018-19, όταν η Λαμία βρισκόταν στην Super League και ο Βόλος στην δεύτερη κατηγορία, αφού κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο στην φάση των “32” του θεσμού. Η αναμέτρηση τελείωσε 1-1 (14’ Καραμάνος – 44’ Ρούσσος). Τελικά την πρόκριση για τους “16” πήραν η ΑΕΚ και η Λαμία.

Η Λαμία επικράτησε μόνο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την Super League στις 4 Νοεμβρίου 2019 με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Τουράμ στο 80ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, σε οκτώ διαδοχικές αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας με τον Βόλο μετρά τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Τα δύο τελευταία παιχνίδια τους με γηπεδούχο την Λαμία έχουν τελειώσει ισόπαλα. Την περσινή σεζόν με 2-2, ενώ το 2020-21 για τα Playouts με 1-1.

ΟΦΗ-Ιωνικός


Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 18 φορές με γηπεδούχο τον ΟΦΗ και καμία από αυτές δεν έχει τελειώσει με ισοπαλία. Όλες τους οι αναμετρήσεις στην Κρήτη είχαν γκολ και νικητή, με τον Ιωνικό να έχει επικρατήσει στο πρώτο και στο τελευταίο ματς που έχουν δώσει.

Στις 25 Φεβρουαρίου 1990 συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League και ο Ιωνικός απάντησε στην εκτός έδρας νίκη που είχε κάνει ο ΟΦΗ στον πρώτο γύρο και επικράτησε με 2-1 μέσα στο Ηράκλειο. Τα γκολ των Βογιατζή και Τσιώλη έδωσαν τη νίκη, ενώ ο Βάβουλας απλά μείωσε σε 2-1.

Ενδιάμεσα υπάρχουν δύο νίκες του Ιωνικού, με 2-0 1997-98 και το 2003-04 με 2-1. Ο ΟΦΗ έχει συνολικά 14 νίκες με τις τέσσερις από αυτές να είναι με σκορ 2-1. Αυτό είναι και το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις τους στην Κρήτη, αφού εκτός από τις τέσσερις του ΟΦΗ, υπάρχουν και δύο του Ιωνικού.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και για την δεύτερη κατηγορία, με την πρώτη τους κόντρα να είναι στις 20 Νοεμβρίου 1966 στην Κρήτη. Ο ΟΦΗ είχε πάρει τη νίκη τότε επί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ιωνικού με τα γκολ των Λεμονή (2’), Τσακίρογλου (88’), ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Διαμαντόπουλος στο 67ο λεπτό.

Ατρόμητος-Άρης


Από το μακρινό 1972-73 ξεκινά η ιστορία των αγώνων ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Άρη, με τις τρεις από τις τέσσερις πρώτες συναντήσεις τους ανεξάρτητα έδρας τελείωσαν ισόπαλες χωρίς γκολ.

Με 0-0 τελείωσε το πρώτο παιχνίδι της μεταξύ τους ιστορίας που έγινε στις 22 Οκτωβρίου 1972 στην Θεσσαλονίκη, όπως και οι δύο επόμενες συναντήσεις τους με γηπεδούχο τον Ατρόμητο.

Το 0-0 είναι και το δημοφιλέστερο σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, αφού υπάρχουν ακόμη δύο διαδοχικές αναμετρήσεις στο Περιστέρι με λευκές ισοπαλίες, το 2010-11 και το 2011-12.

Ο Άρης στις τρεις τελευταίες του επισκέψεις δεν έχει ηττηθεί από τον Ατρόμητο και έπειτα από δύο διαδοχικές ισοπαλίες με 2-2, πήρε τη νίκη με 3-1. Ο Δράμπης και Κάμπορα για λογαριασμό του Άρη και ο Κουλούρης για τον Ατρόμητο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει δύο φορές στην ίδια αναμέτρηση.

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα


Ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συναντηθεί συνολικά 28 φορές στην ιστορία τους. Η αρχή έγινε στις 19 Ιανουαρίου 1975, με την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους που έγινε στην Τούμπα και ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-1. Ο Γιώργος Κούδας μόλις στο 6ο λεπτό σημείωσε το πρώτο γκολ, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Κοπίτσης σε 1-1 στο 44ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, δύο του Παρίδη και ένα του Αποστολίδη.

Το αήττητο του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας για 13 ματς και στο 14ο ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρώτη του νίκη. Στις 4 Φεβρουαρίου 2001 η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 3-2 χάρη στα γκολ των Έλντερ, Μπλέτσα και Κορμαρή, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει ο Καφές και ο Σπάσιτς.

Δεν υπάρχει “αγαπημένο” σκορ για τον ΠΑΟΚ στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετρά από πέντε νίκες με 1-0 και 2-1. Αντίθετα οι τρεις από τις τέσσερις ισοπαλίες που έχουν οι δύο ομάδες είναι με 1-1.

Τα επτά τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων είχαν νικητή στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στα πέντε και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο. Η τελευταία μεταξύ τους ισοπαλία ήταν στις 26 Απριλίου 2015 με 1-1.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Νοεμβρίου

Λαμία-Βόλος (15:45, CS2HD)
ΟΦΗ-Ιωνικός (18:30, CS1HD)
Ατρόμητος-Άρης (19:00, NS2HD)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (21:00, NS PRIME)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (16:00, CS1HD)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:30, CS1HD)
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (20:30, NS PRIME)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Άρης-Λαμία (20:00)

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (17:00)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (18:00)
ΑΕΚ-ΟΦΗ (20:00)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (20:00)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)
Ιωνικός-ΠΑΟΚ (21:30)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs και τον χαμό για το πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Χωρίς Ρότα με Ολυμπιακό, συμπλήρωσε κάρτες

Κωνσταντέλιας: «Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε αποφασισμένοι για όλα - Είχαμε ψυχή»

Τερίμ: «Έχουν δίκιο οι οπαδοί για τις αποδοκιμασίες - Ελπίζω να πάρουμε το Κύπελλο και να συζητήσουμε για όλα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, κυρίως στον εαυτό του, για το πού μπορεί να φτάσει»

Κετσετζόγλου: «Καθοριστικό το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ - Σοκ για την ΑΕΚ, αλλά έχει διαχειριστεί και άλλα»

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»

Tζούριτσιτς: «Συγγνώμη από τον κόσμο - Σήμερα ήθελα να κλάψω αλλά δεν το έκανα για να μην με δουν τα παιδιά μου»

Νικολογιάννης: «Πάτησε το κουμπί του πανικού χωρίς λόγο ο Τερίμ»