Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1 ολοκληρώθηκε, με Ολυμπιακό, Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης να ξεχωρίζουν και να ετοιμάζονται για τα πλέι οφ.

Έχοντας λοιπόν... υλικό από 26 αγωνιστικές, η συντακτική ομάδα του sport-fm.gr κατέληξε στην κορυφαία ενδεκάδα της κανονικής διάρκειας και σας παρουσιάζει τους έντεκα καλύτερους, σε σύστημα 4-2-3-1!

Ιδού...

Τερματοφύλακας

Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός)

Εξαιρετικός ο τερματοφύλακας των «πρασίνων», αποτέλεσε έναν εκ των διακριθέντων της πορείας του «τριφυλλιού» με 25 συμμετοχές. Στο ενεργητικό του κατέγραψε μεγάλες εμφανίσεις όπως στο 1-0 επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη και το 2-1 επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Δεύτερος σε επεμβάσεις, με 59, νούμερο που μαρτυρά την προσφορά του. Από κοντά και οι Βέρχουλστ (Απόλλων Σμύρνης, 1ος με 72 επεμβάσεις) και Επασί (Λαμία, 2ος μαζί με τον Διούδη), που σίγουρα είχαν περισσότερη δουλειά και ήταν αρκετά αξιόπιστοι.

Δεξί μπακ

Ντάνιελ Σούντγκρεν (Άρης)

Πολύ καλή χρονιά από τον Σουηδό (21 συμμετοχές), που αποτελούσε κάτι σαν επιπλέον... πλέι μέικερ, έχοντας μεγάλη συμβολή στο επιθετικό κομμάτι. Έδειξε επίσης πολύ καλά στοιχεία στο ανασταλτικό κομμάτι, αποτελώντας κομμάτι της εξαιρετικής αμυντικής ομοιογένειας των «κιτρίνων». Άξιοι αναφοράς και οι Ανδρούτσος (Ολυμπιακός) και Κώτσιρας (Αστέρας Τρίπολης), με τον Έλληνα μπακ των νταμπλούχων να κάνει δυνατό comeback και τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα να έχει εξαιρετική παρουσία στην δεξιά πλευρά της ομάδας του Μίλαν Ρέσταβατς.

Στόπερ

Ίνγκι Ίνγκασον (ΠΑΟΚ) & Πέπε Καστάνιο (Αστέρας Τρίπολης)

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά φέτος, όμως ο Ισλανδός ήταν εκ των διακριθέντων, μετρώντας μάλιστα και πέντε γκολ συν μία ασίστ σε 21 συμμετοχές. Όσον αφορά στον στόπερ του Αστέρα, έκανε πολύ καλή χρονιά στην πρώτη του εκτός συνόρων περιπέτεια. Ο Ισπανός μέτρησε 18 συμμετοχές, παίρνοντας τη φανέλα βασικού... σπίτι του από την 10η αγωνιστική και μετά. Άλλοι κεντρικοί αμυντικοί με αξιοπρόσεκτη παρουσία, οι Βέλεθ, Σένκεφελντ του Παναθηναϊκού, ο Σεμέδο (Ολυμπιακός) και ο Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα).

Αριστερό μπακ

Μάρβιν Πίρσμαν (ΠΑΣ Γιάννινα)

Αποκάλυψη του φετινού ΠΑΣ, με τον Αργύρη Γιαννίκη να βρίσκει από το πουθενά... χρυσό. Αξεπέραστος αμυντικά, ενώ βοήθησε σταθερά και επιθετικά, παρά το γεγονός ότι το σουλούπι του δεν προϊδεάζει σε κάτι τέτοιο. Επιπλέον εξαιρετικό πρωτάθλημα έχει κάνει και ο Άλβαρες στου Αστέρα, που είναι πρώτος σε ασίστ στα μπακ του πρωταθλήματος. Από κοντά και οι Ρέαμπτσιουκ (Ολυμπιακός) και Γκάνεα (Άρης), με τον Μολδαβό να προσαρμόζεται γρήγορα στα ελληνικά δεδομένα. Ο δε μπακ των «κίτρινων» μέτρησε ένα γκολ και δύο ασίστ σε 15 συμμετοχές, κάνοντας πολύ δυνατό φίνις.

Κεντρικά χαφ

Λούκας Σάσα (Άρης) & Γιαν Εμβιλά (Ολυμπιακός)

Από τους κορυφαίους της εφετινής εκπληκτικής χρονιάς του Άρη ο Βραζιλιάνος, που μέτρησε 25 συμμετοχές και σκόραρε τρεις φορές. Έδωσε αμέτρητες μάχες στον χώρο του κέντρου και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι έχασε μόλις ένα ματς κι αυτό ελέω τραυματισμού. Ο δε Γάλλος των Πειραιωτών κατάφερε να κάνει τους φίλους του συλλόγου να ξεχάσουν τον Γκιλιέρμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζονταν. Σε 24 συμμετοχές μέτρησε τέσσερα γκολ αλλά και δύο ασίστ. Καλή σεζόν είδαμε επίσης από Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο (Παναθηναϊκός) Σβαμπ (ΠΑΟΚ, 1ος σε επιτυχημένες πάσες με 269) αλλά και τον Μπαριέντος του Βόλου.

Δεξί εξτρέμ

Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ)

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος ο μοναδικός συμμετέχων της Ένωσης. Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο κέρδισε στα.... σημεία τον επίσης εξαιρετικό Ζίφκοβιτς του ΠΑΟΚ, επιδεικνύοντας προσόντα που δεν δείχνει να έχει άλλο παίκτης στην Ελλάδα. Έχασε κάποια ματς λόγω τραυματισμών αλλά ακόμα κι έτσι σε 19 συμμετοχές σκόραρε τέσσερις φορές και μοίρασε έξι ασίστ.

«Δεκάρι»

Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρήκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής λόγω και των τραυματισμών του Βαλμπουενά και θύμισε σε όλους τον παλιό καλό του εαυτό. Σε 24 συμμετοχές σκόραρε επτά φορές και μοίρασε έντεκα ασίστ, όντας πρώτος και με διαφορά (+5 από τον 2ο) στην σχετική λίστα. Από κοντά ο Μπερτόγλιο (Άρης), που είχε συμμετοχή σε δώδεκα γκολ της ομάδας του (έξι γκολ & έξι ασίστ) και έκανε πολύ καλό φινάλε.

Αριστερό εξτρέμ

Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ)

Σούπερ χρονιά από τον θαυματουργό πιτσιρικά του ΠΑΟΚ, που στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν έχει έξι γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 25 συμμετοχές. Τρανή απόδειξη του ταλέντου του το ότι τοποθετήθηκε πρόσφατα στο top-25 της γενιάς του παγκοσμίως, με συλλόγους του εξωτερικού να έχουν εδώ και καιρό κυκλωμένο το όνομά του. Μάλιστα, τελείωσε την κανονική διάρκεια της SL1 όντας πρώτος σε προσπάθειες για γκολ (52). Έχασε έδαφος λόγω τραυματισμών αλλά έδειξε πράγματα ο Μπρούμα (Ολυμπιακός), που σκόραρε τέσσερις φορές και έδωσε δύο ασίστ σε 14 ματς.

Σέντερ φορ

Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)

Για ακόμη μία χρονιά, ο Μαροκινός επιθετικός αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες και τα 19 γκολ του σε 23 συμμετοχές να τα λένε όλα. Σωστός «killer», χρειάζεται κατά μέσο όρο μόλις 2,5 τελικές προσπάθειες για να βρει δίχτυα, ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ. Πολύ καλή χρονιά και από τους Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) και Δουβίκα (Βόλος), που έχουν από δέκα γκολ ο καθένας. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στον Πινακά, που έχει πετύχει τα επτά από τα 18 γκολ της ΑΕΛ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube