Ολοκληρώθηκε και η 2η «στροφή» της Super League 1. Αρκετοί ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν και το sport-fm.gr επιλέγει τους κορυφαίους για την καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής!

Για την ακρίβεια όσους χωράνε, αφού σ' ορισμένες θέσεις υπήρξαν δύο και τρεις διακριθέντες. Σύστημα μας; Το 4-2-3-1, με τον Παλάσιος να παίζει κατά συνθήκη ως ψευτοεννιάρι.

Πάμε...

Τερματοφύλακας: Ματέι Μάρκοβιτς



Εκ των βασικών λόγων για τον βαθμό (0-0) που πήρε ο Λεβαδειακός στην έδρα του Ιωνικού. Πολύ καλό ματς και από τον Μπελμόντ, ωστόσο κορυφαίος για την ομάδα της Βοιωτίας ήταν ο πορτιέρε της.

Έχει βάλει καίρια «στοπ» σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Ειδικά, εκείνο του 81' στη λόμπα του Αντούνες ήταν πολύ δύσκολο και συνάμα εντυπωσιακό. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν και τον Γκρέγκορζ Σαντομιέρσκι για την εστία, ωστόσο με εμφανίσεις σαν κι εκείνη της Νίκαιας, ο Μάρκοβιτς βάζει πολύ δύσκολα στον Γιάννη Ταουσιάνη.

Πολύ καλές εμφανίσεις και από τους Κλέιμαν, Σούλη και Ανέστη στα παιχνίδια των Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικού, αντίστοιχα.



Δεξί μπακ: Νταβίντ Σιμόν



Εξαιρετικό παιχνίδι από τον 33χρονο Ισπανό στο ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία (1-1). Από τη μία, έχει σημαντικές παρεμβάσεις στα μετόπισθεν. Κορυφαία εκείνη του 37' στο διαγώνιο σουτ του Ροσέρο. Από την άλλη, συνέβαλε τα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι με τις γλυκές του σέντρες. Τρομερό δεξί πόδι. Απ' αυτό βγήκε και η μπαλιά για την κεφαλιά του Νούνιες για το 1-1.



Στόπερ: Αλεξίς Ρομαό



Στο παιχνίδι του Ιωνικού κόντρα στον Λεβαδειακό κάλυψε τη θέση του δεξιού στόπερ στην τριάδα των μετόπισθεν. Στη δική μας ενδεκάδα θα πάει σε ελάχιστα πιο κεντρικό ρόλο. Ελπίζουμε να είναι το ίδιο… αλάνθαστος! Όσα «μπασίματα» επιχειρήθηκαν από την πλευρά του, δέχθηκαν πειστικές απαντήσεις. Βγήκε σ' αρκετές περιπτώσεις πρώτος στην μπάλα, ενώ προσπάθησε για ακόμα ένα ματς να συμβάλει στο build up από πίσω.



Στόπερ: Ζοάο Εσκοβάλ



Το πιο «ηχηρό» αποτέλεσμα της αγωνιστικής ήταν αναμφίβολα το «διπλό» (0-1) του Βόλου επί της ΑΕΚ. Σ' ένα παιχνίδι, όπου μετά το γκολ η ομάδα της Μαγνήσιας μάς έδειξε ένα πρόσωπο που δεν συνηθίζει, που ίσως και να πηγαίνει κόντρα στο… DNA της: Προσήλωση στα αμυντικά της καθήκοντα, εξαιρετική οργάνωση και ανασταλτική λειτουργία. Έχουν βάλει αρκετοί παίκτες (πέρα από τον Κώστα Μπράτσο) το χεράκι τους σ' αυτό. Η δουλειά αρχίζει από τους μεσοεπιθετικούς και από τα χαφ, με τους Εσκοβάλ και Σιέλη να στήνουν ένα τείχος στα στόπερ!

Εμείς θα «τσιμπήσουμε» τον πρώτο και θα τον βάλουμε στην ενδεκάδα της αγωνιστικής. Ο νεαποκτηθείς Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός διάβαζε τις φάσεις, όντας πολύ καλός στα μαρκαρίσματα. Μερικές φορές σου έδινε την εντύπωση ότι βρισκόταν σε δύο και τρία σημεία ταυτόχρονα! Οι «κιτρινόμαυροι» -που γυρόφερναν την περιοχή του Βόλου- τα βρήκαν... σκούρα στην τελική μεταβίβαση και ο Εσκοβάλ φρόντισε να τους δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο.



Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Πίτσου Ατιένθα στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός. Ανταποκρίθηκε και με τα παραπάνω στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ πέτυχε και γκολ που ακύρωσε λανθασμένα ο Δημήτρης Καραντώνης.

Αριστερό στόπερ: Φεντερίκο Άλβαρες



Συνεχίζει από εκεί που το άφησε πέρυσι, όταν και αποτέλεσε έναν εκ των καλύτερων αριστερών μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ασίστ με Βόλο, πολύ καλός ανασταλτικά απέναντι στον Ολυμπιακό (0-0). Προσπάθησε να κάνει και κάποια ανεβάσματα, αλλά τη θέση του στην ενδεκάδα της αγωνιστικής θα την κερδίσει λόγω της απόδοσής τους στα μετόπισθεν.

Πέρα από κάποιες σέντρες που δεν απείλησαν την περιοχή του Αστέρα, δεν έφαγε κάποια σημαντική φάση από τη δεξιά πλευρά των Πειραιωτών. Αντίθετα, οι τελευταίοι κατάφεραν να βγάλουν περισσότερα πράγματα από το αριστερό άκρο της άμυνας των Αρκάδων, όταν (σε φάση άμυνας) το κάλυπτε ουσιαστικά ο Μπαρτόλο, με τον Άλβαρες να έχει μετατραπεί σε αριστερό στόπερ. Καλή εμφάνιση και από τον Βήχο του Λεβαδειακού.



Αμυντικό χαφ: Ρουμπέν Πέρεθ



Για ακόμα μία αναμέτρηση, έκανε τα… πάντα στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού! Αυτή τη φορά στην έδρα του ΟΦΗ (0-2). Ήλεγξε απόλυτα το τέμπο στον άξονα, έβγαλε μια 40άρα μπαλιά-ασίστ για το 0-1 του Παλάσιος, ενώ κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τα αντίπαλα χαφ και κάλυψε σωστά τους χώρους, όποτε αυτό χρειάστηκε. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ισπανό χαφ που διδάσκει τη θέση!



Κεντρικό χαφ: Φρεντερίκο Ντουάρτε



Ο μοναδικός της ενδεκάδας που δεν ξεκίνησε βασικός την αγωνιστική που μας πέρασε. Ο 23χρονος χαφ αντικατέστησε τον Φλόρες στο 59ο λεπτό του Παναιτωλικός-Άρης, σπρώχνοντας την ομάδα του προς τη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μεσοαμυντικά ζητήματα από το ξεκίνημα του ματς, ωστόσο εκείνος κατάφερε να τα αξιοποιήσει στο έπακρο με το κουβάλημα της μπάλας και τις εξαιρετικές τους μεταβιβάσεις. Μεταξύ άλλων, έχει την μπαλιά... πάρε-βάλε στον Καρέλη, έχει και την ασίστ για το 3-1. Τι άλλο να κάνει;



Είπαμε και παραπάνω, πολύ καλός και ο Μπελμόντ στο Ιωνικός-Λεβαδειακός. Πανταχού παρών και με καίριες μεταβιβάσεις (προεξέχουσας εκείνης στον Κωνσταντινίδη στο 13').



Δεξί εξτρέμ: Κάλεντ Νάρεϊ



Ο λυτρωτής του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ατρόμητο (1-0). Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα μπει στην ενδεκάδα. Γενικά ήταν πολύ δραστήριος, έδινε επιλογές με τις κινήσεις του και την ταχύτητά του, ενώ έχει και… παραλίγο ασίστ για τον Ζίβκοβιτς, στο γκολ που ακυρώθηκε για τον ΠΑΟΚ .



Πολύ καλό ματς και από τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ΑΕΚ-Βόλος βοηθώντας σημαντικά την «Ένωση» στο κομμάτι της τελικής μεταβίβασης.

Επιτελικός χαφ: Μίλος Ντέλετιτς



Έπαιξε κατά βάση μπροστά από τους δύο χαφ του Βόλου στο ματς της Ριζούπολης. Στο διάστημα που η ομάδα της Μαγνησίας προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα της ΑΕΚ, ο 28χρονος Σέρβος αναλάμβανε να ξεδιπλώνει γρήγορες επιθέσεις. Και το έκανε καλά. Για να φτάσουμε στο 19', όπου η υπέροχη έμπνευσή του έβαλε σε θέση οδηγού τους Βολιώτες. Εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι το γύρισαν σε μαζική άμυνα, με τον ίδιο να βάζει το λιθαράκι του στη διπλή ζώνη άμυνας.



Στο νήμα κερδίζει τη θέση από τον Ντίας, ο οποίος επίσης έκανε πολλές δουλειές ως «δεκάρι» στο Άρης-Παναιτωλικός. Κι ας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις.

Αριστερό εξτρέμ: Νάντρεϊ Νταγκό



Πονοκεφάλιασε την άμυνα του Άρη. Από πέρυσι είχε αποδείξει το πόσο καλός χειριστής της μπάλας είναι, όπως φυσικά και τρομερός... μπουκαδόρος. Συμμετοχή σε δύο εκ των τριών γκολ του Παναιτωλικού, στο πρώτο με σέντρα και στο δεύτερο με τρομερό άλμα και κεφαλιά! Συνολικά ήταν πολύ δραστήριος και μέσα στις φάσεις.



Ψευτοεννιάρι: Σεμπαστιάν Παλάσιος



Σύμφωνοι. Δεν είναι φυσική του θέση. Γι' αυτό και θα τον βάλουμε ως ψευτοεννιάρι. Στο εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ αγωνίστηκε εκ νέου στο δεξί άκρο της επίθεσης, σκοράροντας με τη γνωστή του κίνηση κρυφού φορ. Ο Παλάσιος αποδεικνύει συνεχώς το πόσο σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησαν το προηγούμενο καλοκαίρι οι «πράσινοι».



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube