Σε ρυθμούς προκριματικών της FIBA κινείται η Team USA, καθώς αντιμετωπίζει στη «φούσκα» του Πουέρτο Ρίκο, Μπαχάμες (19/2) και Μεξικό (20/2).

Όπως είναι φυσικό, εν ενεργεία ΝΒΑer δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Αλλά, από ‘κει και πέρα, κλήθηκε ο 31χρονος free agent, Αζέια Τόμας, αλλά και ο βετεράνος Τζο Τζόνσον, ο οποίος είναι 39 ετών και έχει να αγωνιστεί από το 2018, που ήταν στους Ρόκετς.

Στο μεταξύ, στην αποστολή κλήθηκαν και τρεις παλιοί γνώριμοι των ελληνικών γηπέδων. Ο ένας είναι ο Τζέιμς Νάναλι, ο οποίος το 2012 φόρεσε τη φανέλα της Καβάλας και έκανε μεταξύ άλλων σπουδαία καριέρα σε Φενέρμπαχτσε και Αρμάνι Μιλάνο.

Ο άλλος είναι ο Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Α1 με τον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2016/17. Ο τρίτος της… παρέας είναι ο Γουίλ Ντέιβις, ο οποίος αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου τη σεζόν 2015/16.

Στον πάγκο της Team USA δεν θα είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς, αλλά ο Τζο Πράντι.

Αναλυτικά η αποστολή των ΗΠΑ: Τζο Τζόνσον, Αζέια Τόμας, Κατ Μπάρμπερ, Πολ Άτκινσον, Τζος Μπουν, Κρις Ντάνιελς, Γουίλ Ντέιβις, Κέι Τζι Φίγκιν, Τρεβόν Γκρέιαμ, Ρασάντ Τζέιμς, Ντακότα Ματάιας, Τζέιμς Νάναλι, Τζόρνταν Σάιμπερτ, ΤρεΣόν Θέρμαν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube