O Ρόμπι Μπρέιντι αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Σέιν Λονγκ, αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει κάτι ουσιαστικό στο ματς με την Γαλλία. Ωστόσο αυτό το τέρμα περνάει στην ιστορία ως το δεύτερο πιο γρήγορο στην ιστορία των EURO. To μοναδικό που παραμένει μπροστά του, ήταν εκείνο που δέχτηκε η Εθνική από τον Κιριτσένκο το 2004. Η αναμέτρηση μας με τους Ρώσους, παραμένει εκείνη στην οποία έχει σημειωθεί το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, μόλις μετά από 67 δευτερόλεπτα.

Αναμέτρηση τοπυ αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συμπεριλαμβάνεται και στην 4η θέση με τα ταχύτερα γκολ. Στο EURO του 2012 ο Γίρατσεκ είχε σκοράρει μόλις 134 δευτερόλεπτα, δηλαδή 2.14 μετά την έναρξη του αγώνα, στον οποίο η Ελλάδα έχασε από την Τσεχία με σκορ 2-1. Στην 3η θέση βρίσκεται το γκολ του Σεργκέι Αλεϊνίκοφ, στον αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης με την Αγγλία το 1988, όταν ο μεγάλος άσος της φιναλίστ εκείνης της διοργάνωσης, σκόραρε μετά από 2 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα.

Την πρώτη πεντάδα κλείνει το γκολ του Άλαν Σίρερ κόντρα στην Γερμανία, στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1996 στα 2:14. Ακολουθεί αυτό του Μάικλ Όουεν το 2004 απέναντι στην Πορτογαλία στο 2:25, στον προημιτελικό Πορτογαλίας –Αγγλίας, ενώ στα 2:27 είχε σκοράρει ο Κρίστο Στόϊτσκοφ απέναντι στη Ρουμανία το 1996.

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube