Σε must του φετινού καλοκαιριού εξελίσσεται η …ξαπλώστρα ΙΧ όπως δείχνουν οι αγορές ατομικού εξοπλισμού για την παραλία που κάνουν οι Θεσσαλονικείς. Το «καλοκαιράκι, ήλιος, θάλασσα, μπανάκι κι αεράκι…» θέλει ελέω κορονοϊού και την ιδιωτική του ξαπλώστρα με ατομικό μάλιστα διαχωριστικό, κανόνες υγιεινής και κοινωνικές αποστάσεις που χωρίς αμφιβολία θα κάνουν ανάμνηση του παρελθόντος το περυσινό αδιαχώρητο στις παραλίες.

Τις τελευταίες ημέρες, οι πωλήσεις στα καταστήματα για ξαπλώστρες της παραλίας(σπαστές, μονοκόμματες, μεταλλικές ή πλαστικές) έχουν αυξηθεί, «σχεδόν διπλασιαστεί» όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες του χώρου, με τους πελάτες να ζητούν ακόμη και… πατέντες για να προφυλαχθούν που θα περιλαμβάνουν από ατομικά προστατευτικά διαχωριστικά στα πλαϊνά της ξαπλώστρας, μέχρι και θήκη για το απολυμαντικό τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Χρήστος Εγγλέζος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας μεταλλικών επίπλων υποστηρίζει «πως είναι ο πρώτος Μάιος που οι παραγγελίες χτύπησαν …κόκκινο και μάλιστα όχι μόνο στη χονδρική, αλλά και στη λιανική.

Παραγγέλνουν για όλη την οικογένεια, καθώς θέλουν να έχει ο καθένας τη δική του ξαπλώστρα και μας ρωτούν πρώτα απ όλα τον τρόπο να την καθαρίζουν και να την απολυμαίνουν. Κάποιοι μου ζήτησαν να φτιάξω ειδικέςκατασκευές με διαχωριστικά αλλά και θήκες για τα αντισηπτικά. Δεν έχω φτιάξει προσθήκες ακόμη αλλά δεν νομίζω πως θα τις αποφύγω” λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Εγγλέζος φτιάχνει ξαπλώστρες «εδώ και 40 χρόνια αλλά είναι η πρώτη χρονιά- όπως λέει-που υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες καθώς εκτός από χρήση για την παραλία αγοράζουν ξαπλώστρες και για το μπαλκόνι, την αυλή ή την ταράτσα.

Οι περισσότεροι προτιμούν μάλιστα αυτές του αλουμινίου με διάτρητο ύφασμα ή με κάλυμμα που πλένεται» εξηγεί.

Θέλουν και τη δική τους ομπρέλα

Κατακόρυφη είναι όμως η ζήτηση και σε ομπρέλες παραλίας αφού και σ αυτήν την περίπτωση για πολλούς δεν ενδείκνυνται οι κοινής χρήσης.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Ακριβός, ιδιοκτήτης καταστήματος με ομπρέλες, από το 1970, στη Θεσσαλονίκη, φέτος πολλοί θα είναι αυτοί που θα αναζητήσουν παραλίες ερημικές με την δική τους ομπρέλα στις αποσκευές.

«Η ζήτηση έχει αυξηθεί πάνω από πενήντα τοις εκατό. Οι περισσότεροι έρχονται στο κατάστημα και μας λένε ότι ανησυχούν και θέλουν τη δική τους ομπρέλα με τη δική τους μάλιστα βάση. Οι μεγαλύτερες οικογένειες παραγγέλνουν πιο μεγάλες ομπρέλες. Φέτος έχουμε πολλούς πελάτες που αγοράζουν για πρώτη φορά ομπρέλα θαλάσσης», εξηγεί.

Ο κ. Ακριβός , επισημαίνει πως αυτό που του ζητούν οι πελάτες- λουόμενοι είναι οι πολύχρωμες ομπρέλες να είναι εύκολες στη μεταφορά, να χωράνε στο αυτοκίνητο, να διπλώνουν και να μπορούν να απολυμανθούν. «Πρωταγωνίστρια» πάντως μέχρι στιγμής έχει αναδειχθεί η κοινή δίμετρη ομπρέλα που μεταφέρεται εύκολα και ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις για τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των λουομένων στην αμμουδιά.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι στις 28 Ιουλίου

Στις 16 Φεβρουαρίου η δίκη του Γιώργου Ξυλούρη για «το δικαίωμα σιωπής» στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

Φοιτητής ξανά στα 70 του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκης

Ο στρατός του Ισραήλ προετοιμάζεται για «μεγάλης κλίμακας επιχείρηση» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύρος: Εξετάζεται το σενάριο της ληστείας για τη δολοφονία της 40χρονης – Τι δείχνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Θάνατος 40χρονης στη Σύρο: «Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου», λέει η Δημογλίδου στον ΣΚΑΪ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη σπουδαία Μαίρη Λίντα

Μέχρι σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μητσοτάκης: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο, μην βγάζουμε συμπεράσματα από μια κινητικότητα»