Όπως στο ξεκίνημα κάθε νέου έτους, έτσι και στο ξεκίνημα του 2021 η UEFA έδωσε στη δημοσιότητα το all time ranking του Champions League από το 1995 κι έπειτα.

Στη λίστα βρίσκονται φυσικά αρκετές ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην 23η θέση του ranking με 161 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 29ος με 143 βαθμούς! Στην 72η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 72 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στη θέση 133 με 21 βαθμούς.

Στην κορυφή της λίστας η πολυνίκης Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Μίλαν, Λίβερπουλ, Μπενφίκα, Πόρτο και Άγιαξ συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η UEFA διαμορφώνει το ranking της ανάλογα με τις νίκες που έχει πάρει κάθε ομάδα στη διοργάνωση και με τις ισοπαλίες. Ουσιαστικά, δίνει δύο βαθμούς στις ομάδες για κάθε νίκη και έναν για κάθε ισοπαλία, χωρίς να δίνει κάποιο έξτρα... μπόνους στους συλλόγους για πορείες ή κατακτήσεις τίτλων.



Εδώ μπορείτε να δείτε το συνολικό ranking στο site της UEFA

Διαβάστε ακόμα:

Champions League: Οι ημερομηνίες της φάσης των «16»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ταρέμι: «Ξέραμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε - Μια υπέροχη γιορτή, μια πολύ ωραία βραδιά»

Δημάτος: «Με νίκη επί του Άγιαξ ο Ολυμπιακός πάει απευθείας στη League Phase του επόμενου Champions League»

Ολυμπιακός: Από σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον Άγιαξ

Σταματέλος: «Μεγάλο επίτευγμα του Ολυμπιακού - Το κέρδισε μόνος του, δεν του χαρίστηκε από κανέναν»

Δημάτος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μπορεί και με… έναν βαθμό την 24άδα ο Ολυμπιακός, τι γίνεται με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ»

Γκριμ μετά το διπλό του Άγιαξ με τη Βιγιαρεάλ: «Πηγαίνουμε με πολύ καλή ψυχολογία στο ματς με τον Ολυμπιακό»

Ο πανηγυρισμός του Μπέλιγχαμ με το ποτό είχε συγκεκριμένους αποδέκτες

Champions League: Αμφίρροπα ματς σε Μπέργκαμο, Τορίνο και Μασσαλία

Χιούλμαντ: «Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, ο Ολυμπιακός μόνο αμυνόταν»

Μεντιλίμπαρ: «Τα δώσαμε όλα μέσα στο γήπεδο, ο Τζολάκης πάντα είναι εδώ και μας προστατεύει»