Μηνυση κατά της ECA (στην οποία ανήκουν Ευρωλίγκα και Eurocup) έκανε η Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών Μπάσκετ (ULEB) καταγγέλλοντας αποκλεισμό συμμετοχής στις ομάδες που διακρίνονται στις εγχώριες λίγκες, προνομιακή μεταχείριση 11 κλαμπ σε βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων και τη δημιουργία ενός καλενταριού που... καταπατά αυτό των λιγκών.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ULEB, Βέλγος παλαίμαχος σέντερ Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, τόνισε:

«Υπέβαλα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη μήνυση της ULEB κατά της ECA (Euroleague) και τους αθέμιτους κανόνες εισόδου στη διοργάνωση.

Το 2019 η Euroleague απέκλεισε όλες τις εισόδους στα εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που είναι κατά του ανταγωνισμού. Παρέχει στους 11 συλλόγους-μετόχους προνομιακή πρόσβαση στην Euroleague, εις βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων. Συνεχίζουν να ρυθμίζουν το καλεντάρι με τρόπο που πληγώνει τα εθνικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τους κανόνες περί ανταγωνισμού, αυτό που αποκάλυψε η ULEB είναι μια καρτέλα που περιλαμβάνει αποκλεισμό αγοράς και κατανομή της. Αυτές είναι από τις πιο σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Η πρόθεσή μας δεν είναι να καταστρέψουμε την Euroleague, αλλά να υπάρχουν πρόσβαση με αθλητικά κριτήρια. Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τερματίσει αυτό και να διορθώσει την παράβαση, διασφαλίζοντας πως η πρόσβαση θα βασίζεται σε δίκαια, διαφανή και αμερόληπτα κριτήρια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube