Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου τένις απέδειξε για ποιον λόγο έχει στρέψει όλα τα φώτα πάνω του! Ο Κάρλος Αλκαράθ έπειτα από μία επική αναμέτρηση κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ, που διήρκησε 5 ώρες και 26 λεπτά, επικράτησε 3-2 σετ, επιτυγχάνοντας και ανατροπή της εις βάρος του κατάστασης.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ και μάλιστα στο τέταρτο, ο Ιταλός αντίπαλός του σέρβιρε για τη νίκη, έχοντας και match point στo δέκατο game. Ωστόσο, ο Αλκαράθ όχι μόνο πήρε τον κρίσιμο πόντο, αλλά έκανε το 5-5 και στη συνέχεια έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-5, χάνοντας συνολικά μόνο έναν πόντο.

Στο πέμπτο σετ είχαμε επίσης… δράματα, αφού ο Σίνερ έδειχνε να συνέρχεται από το σοκ που είχε υποστεί και έφτασε πρώτος στο break, διαμορφώνοντας το 3-2. Ωστόσο, ο Αλκαράθ με ψυχραιμία και εμπειρία… βετεράνου απάντησε αμέσως με δικό του break (3-3) και από εκείνο το σημείο δεν έχασε άλλο game, φτάνοντας στο 3-6 και στη νίκη με 3-2 σετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον αγώνα που έχει τελειώσει πιο αργά από κάθε άλλον στην ιστορία των US Open, κάτι που σημείωσε και η ίδια η διοργάνωση με ανάρτησή της.

Τα ζευγάρια που έχουν διαμορφωθεί στα ημιτελικά του US Open είναι τα Κατσάνοφ-Ρουντ και Αλκαράθ-Τιαφό.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube