Το κατάλαβαν προφανώς και ο Ευαγγέλου με τον Σκουλά που βλέποντας την θλιβερή εικόνα της ΑΕΚ είπαν, ως καλοί Σαμαρείτες να της προσφέρουν μια χείρα βοηθείας, επιβεβαιώνοντας ότι το VAR στα χέρια των Ελλήνων διαιτητών από βοηθητικό όργανο μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Ο καθένας από χθες λέει τα δικά του.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο καθένας από χθες λέει τα δικά του.Ο Άρης τα λέει καιρό τώρα, αλλά μάλλον σε ώτα μη ακουόντων. Και ξένους διαιτητές έχει ζητήσει στα ντέρμπι από τον Περέιρα και τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει μέσα στην εβδομάδα για την διαιτητική σύνθεση του χθεσινού αγώνα. Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζεται με πλήρη ανυποληψία γιατί έτσι βολεύει τους ιεροκήρυκες της επίπλαστης εξυγίανσης. Όχι κύριοι δεν πέσαμε από τα σύννεφα από την εφεύρεση στο πέναλτι της ισοφάρισης της ΑΕΚ και την ετσιθελική αποβολή του Ιντέγε ενώ ο διαιτητής στην κανονική ροή δεν δίνει ούτε φάουλ. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και χθες ήταν βγαλμένο από τα κλασικά εικονογραφημένα της ελληνικής Σούπερ Λιγκ. Κάπως έτσι ο Άρης στο παρελθόν απώλεσε στόχους, εξόκειλε οικονομικά (χωρίς να παραγράφονται και τα δικά του σφάλματα).

Τι έχει να αντιπαρατάξει σε όλο αυτό ο Άρης; Αυτό που είδε χθες η ποδοσφαιρική Ελλάδα κι αυτό που στο τέλος της ημέρας είναι η καλύτερη απάντηση. Μια ομάδα που μπορεί – και το έδειξε- να παίξει καλό ποδόσφαιρο, που δεν μάσησε ούτε όταν έμεινε άδικα με δέκα παίκτες και που ως το τέλος επέδειξε νοοτροπία νικητή. Δεν φοβήθηκε, δεν ταμπουρώθηκε, και αν έμενε με 11 παίκτες θα έφευγε με το τρίποντο.

Η επιθετική άμυνα του Ενινγκ στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, είναι το καινούργιο στοιχείο που βάζει σιγά-σιγά στο παιχνίδι του Άρη ο Γερμανός τεχνικός και χθες… έπνιξε την ΑΕΚ. Πίεση στην πρώτη πάσα, μείωση των αποστάσεων στις γραμμές, καλή και ένα κλικ πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ελευθερία κινήσεων στους τέσσερις μπροστά. Αν κάτι του έλειψε σε αυτό το διάστημα κυριαρχίας ήταν η καλή τελική προσπάθεια στα 16 μέτρα. Ίσως και έναν παίκτη από την πίσω ζώνη να παίρνει τις δεύτερες μπάλες και να απειλεί. Ακόμη και μετά την αποβολή του Ιντέγε η διαχείριση ήταν εξαιρετική. Ο Ενινγκ απέσυρε τον Φετφατζίδη και έβαλε στην κορυφή τον Λάρσον που είναι μανούλα στο ανοικτό γήπεδο και όταν… παρέδωσε πνεύμα ο Γκάμα, τον πιο φρέσκο Μαντσίνι.

Ο Λάρσον που έπαιξε στην κορυφή και στο φιλικό με την ΤΣΚΑ δίνει, τώρα που αποβλήθηκε και ο Ιντέγε, μια επιλογή ακόμη στον Γερμανό όπως και ο Σάσα που αποδεικνύεται πολυθεσίτης και μακράν η πιο χρήσιμη θερινή μεταγραφή, βγάζοντας με άνεση σχεδόν 90λεπτο ως δεξιός μπακ. Στα κέρδη του χθεσινού Άρη ασφαλώς και ο Μπα που δείχνει να έχει πολλές δυνατότητες και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Άφησα εκτός τον Τσιλιγγίρη γιατί στο ΟΑΚΑ, με όλα τα βλέμματα πάνω του, έδειξε χαρακτήρα και προοπτική. Είναι μικρός ακόμη, αλλά φαίνεται ότι το έχει και καλά θα κάνει ο Άρης να επενδύσει πάνω του.

Η χθεσινή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ ήταν και η καλύτερη απάντηση στο δηλητηριώδες ερώτημα αν τελικά ο Άρης είναι ή όχι καλή ομάδα. Στα δικά μου μάτια είναι μια εξαιρετική ομάδα που έχει αδικήσει κατάφορα τον εαυτό της. Και που αν δεν… μπερδευόταν στην μετάφραση το καλοκαίρι, τώρα θα ήταν χαλαρά στην 3η θέση. Εκεί που κανονικά θα έπρεπε να είναι από χθες το βράδυ.

ΥΓ. Ο Σάσα είναι η καλύτερη φετινή προσθήκη. Για μένα όμως ο Κόρχουτ είναι με διαφορά ο πιο σταθερός, η πιο value for money επιλογή και αυτόν που εγώ τουλάχιστον θα ανανέωνα… χθες!

ΥΓ1 Η στοχοποίηση του Ροζ με προφανή σκοπό την τιμωρία του από συγκεκριμένους κύκλους, οφείλει να έχει ήδη ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της ΠΑΕ. Καμία τιμωρία για τον Γάλλο δεν θα είναι αποδεκτή από την στιγμή που δεν απευθυνόταν στον διαιτητή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube