Μετά από ένα παιχνίδι που έσπασε... καρδιές στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, η Βουλιαγμένη επικράτησε 19-18 στα πέναλτι του ΠΑΟΚ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά των playoffs της Waterpolo League ανδρών, πετυχαίνοντας το 2-0 στη σειρά.
Ο ΝΟΒ θα τεθεί στη συνέχεια αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ ο «δικέφαλος του βορρά» θα αντιμετωπίσει τον Υδραϊκό για τις θέσεις 5-8, με τον νικητή του ζευγαριού να εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 5-0, αλλά η Βουλιαγμένη αντέδρασε και ισορρόπησε το ματς. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και έληξε 14-14 στην κανονική διάρκεια. Στα πέναλτι, ο Ανδρεάδης έκανε κρίσιμες αποκρούσεις και, σε συνδυασμό με το καθοριστικό γκολ του Χατζή, η Βουλιαγμένη πήρε την πρόκριση.
Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη δεν έχει κλείσει μία θέση στα ημιτελικά, για την οποία μάχονται οι Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να προηγείται με 1-0 στη σειρά. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην τετράδα τον Παναθηναϊκό.
Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-5, 2-4, 4-4
Στα πέναλτι: 4-5
Τα γκολ:
ΠΑΟΚ: Τσολακούδης 4, Μπιτσάκος 4, Μαρινάγης 3, Μπέγκο 2, Γραμματικός 2, Ράπτης, Χονδροκούκης, Ντέλιτς
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Χατζής 4, Τε Ρίλε 4, Ούμποβιτς 3, Καστρινάκης 3, Τόττης 2, Κ. Μπέλεσης 2, Αγγελόπουλος