Το εντυπωσιακό τους ταξίδι στο φετινό Wimbledon συνέχισαν την Παρασκευή (03/07) η Ναόμι Οσάκα και η Τζέσικα Πεγκούλα, με τις δύο τενίστριες να προκρίνονται στη φάση των «16» του βρετανικού Grand Slam.
Η 28χρονη αθλήτρια από την Ιαπωνία που βρίσκεται στο Νο.14 του κόσμου δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία απέναντι στην Ντάρια Κασατκίνα, επικρατώντας με το άνετο 2-0 σετ (6-1, 6-3) μετά από μόλις 66 λεπτά αγώνα.
Με την ίδια χαρακτηριστική άνεση εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο του θεσμού και η 32χρονη Αμερικανίδα. Το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης «καθάρισε» μέσα σε 53 λεπτά αγώνα την Ισπανίδα, Μπούζας Μανέιρο Τζ. με 2-0 σετ (6-1, 6-3), πανηγυρίζοντας έτσι για δεύτερη φορά στην καριέρα της την παρουσία στις 16 κορυφαίες του Wimbledon.