Από την μια η ανεβασμένη ψυχολογία, οι συνεχιζόμενα καλές εμφανίσεις εσχάτως αλλά και το «πρέπει». Από την άλλη, η επιστροφή στο… σπίτι του -με ό,τι συνεπάγεται ένα παιχνίδι μέσα στην Λεωφόρο για κάθε αντίπαλο- οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με 2-0, προχθές.

Απέναντι στον Παναιτωλικό, η κατάκτηση του «τριπόντου» δεν ήταν για… πολλά πολλά, ενώ και η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ έκρυβε έναν φόβο μην αποδειχθεί η… εξαίρεση του κανόνα.

Ωστόσο, κόντρα στους Ηπειρώτες, το «τριφύλλι» (απ)έδειξε πως έχει αρχίσει να μαθαίνει να κερδίζει… σταθερά, πετυχαίνοντας τρίτη διαδοχική νίκη. Κι αυτό, από μόνο του, αν μη τι άλλο, είναι κάτι που συνιστά λόγους για να χαίρονται άπαντες μέσα και πέριξ της ομάδας!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Γιατί, πέραν όλων των προαναφερθέντων, θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι ο ΠΑΣ κάθε άλλο παρά αμελητέα «ποσότητα» είναι για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, με τα εμφανίσεις που πραγματοποιεί...

Πολύ σημαντικό, συνεπώς, το γεγονός ότι ήρθε μια ακόμα επικράτηση που, εκτός από την βελτιωμένη αγωνιστική κατάσταση την οποία που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός από την έλευση του Λάζλο Μπόλονι, επιτρέπει στην ομάδα να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της τέταρτης θέσης.

Κάτι που, λίγο καιρό πριν, έμοιαζε με… ανέκδοτο, βάσει των αποτελεσμάτων του ΠΑΟ αλλά και αυτών των υπολοίπων ομάδων που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα, δείχνει πλέον εφικτό. Όχι, φυσικά, εξασφαλισμένο. Ούτε καν! Ούτε, όμως και… χαμένο από χέρι.

Η αυλαία για το 2020 σε αγωνιστικό επίπεδο πέφτει για τους «πράσινους» στην Τούμπα, την άλλη Κυριακή. Με αντίπαλο έναν ΠΑΟΚ που, σαφώς διαθέτει περισσότερα «εφόδια», σαφώς έχει τον τίτλο του φαβορί στο παιχνίδι, επ’ ουδενί όμως εξασφαλισμένη την νίκη!

Αυτή την στιγμή, ο Παναθηναϊκός είναι πέμπτος, έχοντας όμως δύο ματς περισσότερα από την τέταρτη ΑΕΚ κι από ένα έναντι του τρίτου ΠΑΟΚ και του δεύτερου Άρη. Βαθμός ή βαθμοί στην Θεσσαλονίκη θα επιτρέψουν όχι μόνο μια επιπλέον ημέρα άδειας -όπως υποσχέθηκε ο… μάστορας στην ψυχολογία/διαχείριση Μπόλονι- αλλά πολλά περισσότερα για την συνέχεια της σεζόν…

Φυσικά, μιλώντας για την συνέχεια της σεζόν αλλά και κρίνοντας από την επαναλαμβανόμενη σύμπτωση που, προφανώς, παύει να είναι… τέτοια, κοιτάζοντας κανείς τόσο το προχθεσινό ματς όσο και εκείνο με την «Ένωση», δεν μπορεί παρά να σταθεί και σε μια ανορθογραφία που… βγάζει μάτι.

Ποια είναι αυτή; Στην έλλειψη εναλλακτικής επιλογής για τον άξονα του Παναθηναϊκού αναφερόμαστε, με τον Μπόλονι να κάνει αλλαγές και στα δύο ματς για άλλους λόγους τους Βιγιαφάνιες, Αλεξανδρόπουλο και Κουρμπέλη, να έχει τον Μαουρίσιο να βγάζει 90λεπτα… απνευστί και να βλέπει την ομάδα του να δυσκολεύεται.

Ανεξάρτητα από την αποχώρηση του Αγιούμπ, ή όχι, είναι επιτακτική ανάγκη να έρθει παίκτης την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου προκειμένου να προσφέρει «ανάσες» στους επιβαρυμένους προαναφερθέντες αλλά και μια ακόμα επιλογή στον Ρουμάνο τεχνικό…

Το γράψαμε και προηγουμένως. Ο Μπόλονι κάνει δουλειά κι αυτή βγαίνει στο γήπεδο! Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να βγάζει τον «χαρακτήρα» που χρειάζεται να έχει ομάδα η οποία βάζει στόχους και πρέπει να τους πετύχει. Σαφώς και το ρόστερ του έχει κι άλλα «θέματα». Μεγαλύτερο και ικανότερο, όμως, να του στοιχίσει από αυτό της ενίσχυσης του κέντρου, πραγματικά πολύ αμφιβάλλουμε!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο χειρότερος Παναθηναϊκός την... χειρότερη στιγμή, αλλά το πρωτάθλημα δεν χάθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Γκολ και θέαμα στη Λαμία από τον «σίφουνα» Παναθηναϊκό με… σφραγίδα ελληνική!

Μια ακόμα ραψωδία του Μπερνάρ, μια ακόμα ανατροπή του Παναθηναϊκού και… συνεχίζουν ακάθεκτοι!

Έβγαλε ξανά χαρακτήρα, νίκησε Άρη και… Στάβρεφ και έδειξε ότι θα το πάει μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός!

Ο Ιωαννίδης φώτισε τον… δρόμο της ανατροπής και ο Παναθηναϊκός φώναξε δυνατά ότι είναι εδώ!

Έτσι όπως τα έκανε, θα ανέβει τον… Γολγοθά του ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο Φάληρο τον πρώτο «τελικό» και τον κέρδισε με… τρόπο εμφατικό!

Ο ιδανικός αυτόχειρας, ξανά, Παναθηναϊκός και το χέρι που… βγάζει μάτι!

Οδηγός για τα… προσεχώς η εμφάνιση του Παναθηναϊκού!

Τα… επαναλαμβανόμενα αυτογκόλ του Παναθηναϊκού που πρέπει να σταματήσουν και ο «οδηγός» των ντέρμπι