Μία ακόμη υπόθεση που αφορά το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού με τους 183 κατηγορούμενους ήρθε στο φως, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, μεταξύ των αγώνων που φέρονται να αποτέλεσαν αντικείμενο απόπειρας χειραγώγησης βρίσκεται και αναμέτρηση της πρώτης κατηγορίας του γυναικείου μπάσκετ.

Πρόκειται για αγώνα που διεξήχθη στην Αθήνα στις 11 Δεκεμβρίου 2022, επί διοίκησης του Βαγγέλη Λιόλιου στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η υπόθεση του κυκλώματος, στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά 183 κατηγορούμενοι, εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη από το 2023.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, φέρεται να υπήρξε απόπειρα χειραγώγησης της διαφοράς πόντων στο τελικό αποτέλεσμα, με το εύρος να έχει προσδιοριστεί από -4,5 έως 7,5. Στόχος ήταν να τοποθετηθεί στοίχημα ύψους 25.000 ευρώ, με την πληρωμή να προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσω κρυπτονομισμάτων.

Το σχέδιο, ωστόσο, δεν προχώρησε, καθώς ο λογαριασμός ενός εκ των κατηγορουμένων είχε «παγώσει», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποστείλει τα κρυπτονομίσματα που απαιτούνταν για τη συναλλαγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, υπήρξε συνομιλία με παράγοντα της ομάδας, ο οποίος φέρεται να είχε συμφωνήσει στη χειραγώγηση. Έτερος κατηγορούμενος περίμενε επιβεβαίωση ότι το στοίχημα θα τοποθετούνταν με βάση την προσυμφωνημένη αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως φέρεται να αναφερόταν στη συνομιλία, θα έπρεπε να καλύψει ο ίδιος το ποσό που είχε συμφωνηθεί.

Μάλιστα, ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να έστειλε στιγμιότυπα οθόνης και στις δύο πλευρές, τόσο στον μεσάζοντα της φερόμενης χειραγώγησης όσο και στον πράκτορα στοιχηματισμού, προκειμένου να αποδείξει τι είχε συμφωνηθεί στις μεταξύ τους επικοινωνίες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μαλάτος στη «Δίκη»: «Ντροπή να μιλάει το κράτος για αυτοδιοίκητο στην ΕΟΚ»

Ολυμπιακός: «Πυρά» σε Γιαννακόπουλο και Παναθηναϊκό με διπλή καταγγελία σε Euroleague και ΕΣΑΚΕ!

Οι δύο λόγοι που οδήγησαν στον κατ' οίκον περιορισμό της Τσαρούχα

Basketgate: Τι σημαίνει στην πράξη το «βραχιολάκι» για Τσαρούχα και Πηλοΐδη

Basketgate: Πόσο θα διαρκέσουν η προφυλάκιση και ο κατ' οίκον περιορισμός των έξι;

Δικηγόρος Τσαρούχα: «Κατασχέθηκαν οι επετειακές φανέλες συγκεκριμένης ομάδας από το σπίτι της και αυτό με προβληματίζει»

Δικηγόρος Κορομηλά: «Δύο καταθέσεις οδήγησαν σε τέσσερις προφυλακίσεις - Μη αναστρέψιμη η ζημιά που του κάνουν»

Γιαννακόπουλος: «Μου επιδόθηκαν δύο καταγγελίες από τον Ολυμπιακό - Όσοι υπερασπιζόσασταν δεν δυσφήμησαν το μπάσκετ;»

Δικηγόρος Πηλοΐδη: «Ελλιπές το κατηγορητήριο - Νομικές ενέργειες κατά Τσάπα και της διάταξης για την προστασία του»

Δικηγόρος Τσαρούχα: «Θετική εξέλιξη η μη προφυλάκισή της - Αυστηροί οι περιοριστικοί όροι, δεν έχει πάρει ούτε ευρώ»!