Ο Κόροιβος νίκησε, έστω και δύσκολα, τον Απόλλωνα 71-67 στην Ηλεία για την 20η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και ξέφυγε με δύο νίκες από τον αντίπαλό του στη 12η θέση, κάνοντας βήμα για την παραμονή στην κατηγορία και αφήνοντας σε δραματική θέση τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου έφτασαν και στο +16, οι Πατρινοί μείωσαν στο -4, όμως τελικά δεν άντεξαν.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Γκότσερ με 26 και Σταρκς με 13 πόντους, ενώ για τους «μελανόλευκους» ξεχώρισε ο Μπαρτ με 22 πόντους.

Ο Απόλλων προηγήθηκε στην αρχή του πρώτου του δεκαλέπτου, όμως με σερί 6-0 οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου έφτασαν στο 8-5 και το προβάδισμα εναλλασσόταν για κάποιο διάστημα. Η κυριαρχία μέσα στη ρακέτα βοήθησε τους γηπεδούχους να κάνουν σερί 5-0 με πολλές επιθετικές επιλογές και έφτασαν στο +4. Ο Γκότσερ πρωτοστάτησε σε ένα νέο 4-0 σερί και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +2 για τον Κόροιβο.

Ένα σερί 9-0 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, με πρωταγωνιστή τον Γκότσερ, που είχε πάρει «φωτιά, έφερε το 28-17 για τους Ηλείους. Οι Έλληνες έδωσαν ένα σερί 5-0 στον Απόλλωνα, όμως η αλλαγή στην άμυνα έφερε ένα 5-0 σερί στους γηπεδούχους και το +11, με την υπεροχή στα ριμπάουντ και στις ασίστ σε αυτό το διάστημα. Οι Σταρκς και Γκότσερ δημιούργησαν μόνοι τους ένα επιμέρους σκορ 9-7 με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα, έχοντας ως αντίπαλο δέος τους Αμερικανούς του Απόλλωνα και το +13 «σφράγισε» το πρώτο ημίχρονο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι παίκτες Ντίνου Καλαμπάκου διατηρούσαν ένα +12 με +14. Με πρωταγωνιστή τον Μπάβτσιτς, ο Απόλλων μείωσε στο -8 με λύσεις μέσα στη ρακέτα. Οι Αμερικανοί του Κοροίβου με σερί 4-0 έφτασαν στο 49-37, όμως εκεί η άμυνα του Θανάση Σκουρτόπουλου έκλεισε τους διαδρόμους και, με σερί 8-0, με πολλές επιλογές μέσα στη ρακέτα και έλεγχο των ριμπάουντ, οι «μελανόλευκοι» μείωσαν σε 49-45 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η επιθετική υπεροπλία του Κοροίβου έδωσε ένα 12-0 σερί και το +16 που έβαζε τις βάσεις για τη νίκη. Πλέον, οι Αμερικανοί διατηρούσαν το +10 με +15. Ένα 7-0 σερί του Απόλλωνα στο 65-50 με πρωταγωνιστές τους Καλινόσκι και Ρέινς έφερε το -8 στο δίλεπτο πριν τη λήξη της αναμέτρησης και έδωσε κάποιες ελπίδες στους «μελανόλευκους» και ο Μπαρτ και ο Ρέινς μείωσαν στο -5. Ο Σταρκς έκανε το 68-62, όμως με σερί 5-0 ο Απόλλων μείωσε σε 68-67 στα 13’’. Ο Σταρκς ευστόχησε σε δύο βολές και έκανε το 70-67, ο Κουζέλογλου αστόχησε σε τρίποντο και η μία βολή του Γκότσερ διαμόρφωσε το τελικό 71-67.


Δεκάλεπτα: 19-17, 42-29, 49-45, 71-67

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Γκότσερ 26 (5), Σανέ, ΜακΛέλαν 8, Μιλουτίνοβιτς 12 (1), Σταρκς 13, Μιχάλογλου 4, Σαχπατζίδης 2, Χατζηνικόλας, Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 6

Απόλλων Πατρών (Σκουρτόπουλος): Στόκτον 5 (1), Χίκεϊ, Μπαρτ 22 (4), Βεργίνης 2, Διαμαντάκος 7, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς 9, Κουζέλογλου 7 (1), Τσιάρας 2, Καλινόσκι 8, Ρέινς 5


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σάκοτα: «Θέλουμε να έχουμε περισσότερους παίκτες στις προπονήσεις και καλύτερους παίκτες στο παιχνίδι»

Βελτιώθηκε, δεν νίκησε, αλλά κέρδισε τον Νόλεϊ η ΑΕΚ στην ισοπαλία με τη Σπαρτάκ

«Σωστό διάβασμα, καλή άμυνα, κομβικοί Τζόσεφ και Εμπάι»: Το σχόλιο Κεφαλά για τον Ολυμπιακό

Μπαρτζώκας: «Θα ήθελα ακόμα 20 ημέρες προετοιμασίας» - Τι δήλωσε για τους τραυματίες

Ντόντα Χολ: «Θα χρειαστούμε χρόνο, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο στην άμυνα»

Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Έλαμψαν Γουόρντ και Εντιάι στη δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι και τώρα τα… επίσημα!

Χωρίς Μπάρτλεϊ η ΑΕΚ κόντρα στη Σουμπότιτσα

Αποχώρησε με πρόβλημα ο Μιλουτίνοφ στην πρώτη περίοδο στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι

Σπανούλης: «Θέλουμε αρκετή βελτίωση στην επικοινωνία - Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο για την εποχή»