Στην αντεπίθεση κατά της κεμαλιστικής αντιπολίτευσης για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο πέρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Απαντώντας στις συχνές κατηγορίες των κεμαλιστών ότι «χάρισε» 18 νησιά στην Ελλάδα, ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ότι αυτό φέρει την ιστορική ευθύνη για τη συμφωνία στη Λωζάνη και το στάτους των νησιών.
«Αν ρωτήσεις τον [αρχηγό των κεμαλιστών] Κιλιτσντάρογλου θα πει ότι κερδίσαμε στη Λωζάννη, και μετά θα προσπαθήσει να πει στο [κυβερνών κόμμα] AKP ‘εσείς δώσατε να νησιά’», είπε σε ομιλία του κατά το άνοιγμα σήραγγας στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
Το θέμα των νησιών βρίσκεται πολλές φορές στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να έχει διαμηνύσει πολλές φορές ότι επί διακυβέρνησης AKP δεν έχει δοθεί τίποτε στην Ελλάδα.
Πηγή: Skai.gr