Σε καταδίκη των αντισημιτικών προσβολών που δέχτηκε χθες επιφανής διανοούμενος στο Παρίσι από διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» προέβη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, περνώντας σε επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά το 14ο Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.

Η Αστυνομία επενέβη ώστε να προστατεύσει τον φιλόσοφο και συγγραφέα Αλάν Φινκιελκράουτ, ο οποίος έγινε στόχος διαδηλωτών, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βρόμικε σιωνιστή», «Εμείς είμαστε ο λαός» και «Η Γαλλία είναι δική μας», φώναξαν στον φιλόσοφο οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με ορισμένα βίντεο.




Για την υπόθεση έχει αρχίσει έρευνα.

«Οι αντισημιτικές προσβολές […] αποτελούν απόλυτη άρνηση αυτού που είμαστε και αυτού που μας κάνει μεγάλο έθνος», έγραψε στο Twitter ο κ. Μακρόν, προσθέτοντας πως οι Αρχές δεν θα επιδείξουν ανοχή έναντι τέτοιων συμπεριφορών.




Ο κ. Φινκιελκράουτ, απόγονος μεταναστών από την Πολωνία, δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι αισθάνθηκε «απόλυτο μίσος» από την πλευρά των διαδηλωτών.

Προσέθεσε πως θα ανησυχούσε για την ασφάλειά του εάν η Αστυνομία δεν ήταν παρούσα αλλά υπογράμμισε ότι μόνο ένα μέρος των διαδηλωτών ήταν επιθετικό. Ένας μάλιστα τον συνεχάρη για το έργο του.

Το 2018 τα φαινόμενα αντισημιτισμού αυξήθηκαν κατά 78% στην Γαλλία σε σχέση με το προηγούμενο έτος, , σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται εντάλματα σύλληψης για μέλη του ηγετικού πυρήνα

Ο Μπάιντεν κοροϊδεύει τον Τραμπ: Έχω αντίπαλο ένα 6χρονο παιδί