Οι πρώτες μέρες του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μαϊάμι τον έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και δικαιωμένο για την επιλογή του να υπογράψει στους Χιτ.

«Είναι όλα όσα περίμενα και ακόμα περισσότερα. Διασκεδάζω. Τα παιδιά ανταγωνίζονται σκληρά. Παίζουν με το σωστό τρόπο. Είμαστε όλοι μαζί», τόνισε ο 31χρονος σούπερ σταρ και πρόσθεσε: «Ο οργανισμός των Μιλγουόκι Μπακς είχε σπουδαία ιστορία. Μεγάλοι παίκτες έπαιξαν πριν από εμένα. Αλλά εδώ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Έχουν κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα. Κορυφαίοι παίκτες όλων των εποχών, από τον Ντουέιν Ουέιντ, το Λεμπρόν, τον Κρις Μπος, τον Αλόνζο Μούρνινγκ, το Σακ. Η λίστα είναι μεγάλη».

Όσο για τους στόχους του; «Θέλω απλώς να αφήσω το στίγμα μου. Θέλω να ξέρω, όταν αυτό το κεφάλαιο τελειώσει, είτε είμαι εδώ για ένα χρόνο, δύο ή όσο κι αν είναι αυτό, ότι άφησα το στίγμα μου. Θέλω να ξέρω ότι έχω μια σπουδαία σχέση με το προπονητικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα τεθεί αντιμέτωπος με τους Μπακς στις 18 Νοεμβρίου στο «Kaseya Center», αλλά η μεγάλη επιστροφή του στο «Fiserv Forum» θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου. «Για εμένα είναι απλώς ακόμα ένα παιχνίδι. Πληρώνομαι για να παίζω μπάσκετ. Πληρώνομαι για να γίνομαι καλύτερος και να είμαι έτοιμος. Η σύζυγός μου λέει “Αυτό λες πάντα. Θα προσπαθήσεις να το προσπεράσεις σαν να είναι ένα απλό παιχνίδι. Αλλά θα συγκινηθείς. Παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως αυτόν το σκληρό, μπλα μπλα μπλα, αλλά βαθιά μέσα μου ξέρω ότι θα είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο παιχνίδι για εσένα και θα είμαστε εκεί για να σε στηρίξουμε”. Προφανώς, νομίζω ότι το να επιστρέφεις με διαφορετική φανέλα, να περνάς από το διάδρομο και να βλέπεις οικεία πρόσωπα θα είναι δύσκολο. Είμαστε μεγάλα παιδιά, φοράμε παντελόνια, παίρνουμε αποφάσεις και πρέπει να ζούμε με αυτές. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μετανιώνει για τίποτα. Όταν φθάσω εκεί θα προσπαθήσω να προσφέρω θέαμα και να πάρω τη νίκη για την ομάδα μου», σημείωσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube