Με το μυαλό στον εκτός έδρας αγώνα με τη Φριντρισχάφεν για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν την «αποδεκατισμένη» νεοφώτιστη στην Α1. Πριιν τον αγώνα, θα τιμηθεί ο Αντρί Ντιάτσκοφ ως MVP της πέμπτης αγωνιστικής.

Στον Ολυμπιακό, υπάρχει το πρόβλημα με τον Αμερικανό διαγώνιο, Κάρσον Κλαρκ, που ακολουθεί θεραπεία μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και βασικός διαγώνιος θα αγωνιστεί ο Αινείας Τζελάτι. Ίσως επανεμφανιστεί μετά από ενάμιση μήνα στη 12άδα ο Κώστας Χριστοφιδέλης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, ζήτησε από τους παίκτες του να μην εφησυχάσουν. «Δεν πρέπει να υποτιμούμε κανένα αντίπαλο. Το ότι δεν αγωνίζονται ορισμένοι παίκτες από τη ΜΕΝΤ αφορά τον αντίπαλό μας. Έρχονται δύσκολοι αγώνες, όπως αυτός με τη Φριντρισχάφεν και πρέπει να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας, ώστε να "ανεβάσουμε ταχύτητες" στους αυτοματισμούς».

Η ΜΕΝΤ ταξιδεύει στην Αθήνα χωρίς τον κεντρικό Τζούλιαν Μπίσετ, που εκπροσωπεί την Αγία Λουκία στο πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής μπιτς βόλεϊ. Επίσης, έμειναν στη Θεσσαλονίκη ο Ζένια Γκόρτσανιουκ (έχει περιοστίτιδα στην αριστερή κνήμη) και ο Γιώργος Σφενδυλάκης (έχει τενοντίτιδα στον ώμο).

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ, Σπύρος Γκολίτσης, είναι ρεαλιστής. «Είναι ένας αγώνας εκτός προγράμματος για μας. Έπρεπε να απουσιάσει ο Μπίσετ και να ξεκουραστούν οι Γκόρτσανιουκ, Σφενδυλάκης. Ξέρουμε πως η μάχη είναι άνιση και πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά έχουμε διάθεση να παίξουμε ελεύθερα για μία καλή εμφάνιση».

Είναι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων στην ιστορία της Volleyleague.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Και επίσημα στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν