Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Μαρσέιγ-Απόλλων Λεμεσού 1-3
(11’ Τοβέν-8’ πεν., 30’ Μάγκλιτσα, 56’ Στυλιανού)

Λάτσιο-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
(56’ Κορέα-65’ Γκατσίνοβιτς, 71’ Αλέ)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
1. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (17-5) 18
2. Λάτσιο (9-11) 9
3. Απόλλων Λεμεσού (10-10) 7
4. Μαρσέιγ (6-16) 1



Με… ψηλά το κεφάλι
Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτισε τους φετινούς ομίλους του Europa League ο Απόλλων Λεμεσού, που επικράτησε της Μαρσέιγ με σκορ 2-1 μέσα στο «Βελοντρόμ» και τερμάτισε τρίτος στον όγδοο όμιλο.

Οι Κύπριοι πήραν το προβάδισμα αρκετά νωρίς. Μόλις στο 7’, ο Σκέμπρι ανατράπηκε από τον Καμαρά μπροστά από την αντίπαλη εστία με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον δεύτερο. Με τον Μάγκλιτσα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι, να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ, στο αμέσως επόμενο λεπτό!

Ωστόσο, οι Μαρσεγέζοι βρήκαν την… απάντηση εξίσου γρήγορα, καθώς τρία λεπτά μετά ο Τοβέν με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Βάλε και έκανε το 1-1. Μάλιστα, είχαν και δοκάρι στο 24’, όταν ο Οκάμπος έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Βάλε να μην συγκρατεί τη μπάλα αλλά αυτή να μην καταλήγει τελικά στα δίχτυα του…



Για να φτάσουμε στο ημίωρο και το νέο προβάδισμα του Απόλλωνα, με τον Στυλιανού να βγάζει μια σέντρα ακριβείας από τη δεξιά πλευρά και τον Μάγκλιτσα να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο για να κάνει με κεφαλιά το 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Η ομάδα της Λεμεσού μάλιστα κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα, στο 56ο λεπτό, όταν ο Στυλιανού έκανε ένα ασύλληπτο σουτ, από την γωνιά της αντίπαλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Εσκάλες, σκοράροντας παράλληλα για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς!

Εκτός από το ματς, η Μαρσέιγ έχασε και τον Οκάμπος, μάλιστα, που είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Πετρέσκου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων...



Πρόκριση με ρεκόρ!
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης όχι μόνο απέδειξε ότι δίκαια πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά το έκανε και με ρεκόρ.

Καθώς η επικράτηση της απέναντι στη Λάτσιο, μέσα στο «Ολίμπικο» με 2-1 και ανατροπή, σήμανε ταυτόχρονα και την έκτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο φετινό Europa League. Επίδοση που δεν έχει σημειωθεί ξανά στο παρελθόν από καμία γερμανική ομάδα!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 56’, μετά από ατομική ενέργεια του Κορέα, ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και στο τετ α τετ με τον Ρένοφ πέρασε τη μπάλα από πάνω του, για να ανοίξει έτσι το σκορ.



Όμως, οι «αετοί» ήταν… πολύ σκληροί για να «πεθάνουν». Έτσι, έφτασαν αρχικά στην ισοφάριση, εννιά λεπτά αργότερα, με τον Γκατσίνοβιτς να εξαπολύει ένα αριστοτεχνικό σουτ με το αριστερό από τα 30 μέτρα, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Προτό…

Για να έρθει στο 71ο λεπτό το 2-1, μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Μίλερ με τον σκόρερ κι εκείνου με τον Αλέ, ο οποίος μετά από τρεις πάσες έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα! Σκοράροντας για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς της Αϊντραχτ και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube