Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη με φόντο τον Θερμαϊκό, βγήκαν τα «μαχαίρια» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Από το «γαλάζιο» στρατόπεδο έκαναν λόγο εξαρχής για «σκιές» που υπάρχουν μέσα σε ένα «μονοσέλιδο excel», που δεν είναι «πόθεν έσχες». «Εγινε μόνο στο πλαίσιο ενός προεκλογικού σόου», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης και συμπλήρωσε: «Οταν αναφέρεσαι σε δάνεια πρέπει να εξηγείς τι είναι αυτά τα δάνεια. Να έχεις στοιχεία, είναι στεγαστικά, είναι επιχειρηματικά; Οταν αναφέρεσαι σε έσοδα πρέπει να αναφέρεις τι έσοδα είναι αυτά. Είναι από τόκους; Δεν προκύπτει αυτό από τις καταθέσεις του. Και πόση είναι η συμμετοχή στην “α” ή στη “β” εταιρεία, το κεφάλαιο δηλαδή που έχει σε σχέση με τα κέρδη».

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως με την παρουσίαση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια «σπίλωσής» του έπεσε στο κενό. Η απάντηση ήρθε σε δύο επίπεδα. Κατ’ αρχάς ζητούν επίμονα να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσιοποίηση της περιουσιακής του κατάστασης για το 2023, έτσι ώστε να γίνει αντιπαραβολή. Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Να ανοίξει τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να πάμε αύριο το πρωί να καταθέσουμε και οι δύο τα “πόθεν έσχες” μας για το 2023. Γιατί δεν την ανοίγει;». Για «παιδαριώδη αντιπερισπασμό» έκανε λόγο ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως ο πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά 20 χρόνια. «Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό, ανασύρουν παλιές θεωρίες συνωμοσίας, συκοφαντικά δημοσιεύματα… Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει. Για τα 39, 40 ή 42 ακίνητα τους καλώ να μας υποδείξουν ποια είναι για να τα ξέρει και ο ίδιος, γιατί ούτε τέσσερα δεν έχει». Nα ανοίξει η πλατφόρμα για το «πόθεν έσχες» ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, με τον Παύλο Μαρινάκη στην ΕΡΤ να κάνει λόγο για «ψέμα», δηλώνοντας πως η υπάρχουσα πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δέχεται κανονικά αρχικές αιτήσεις.

Το δεύτερο «γήπεδο» στο οποίο επιχειρεί να «παίξει» η αξιωματική αντιπολίτευση αφορά τη διαφημιστική δαπάνη της Ν.Δ. ενόψει ευρωεκλογών. «Με πόσα μισόκιλα φέτα ισούνται τα 192.000 ευρώ που ξόδεψε μέσα σε έναν μήνα για διαφήμιση στην Google το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της Ευρώπης;», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε νέα του ανάρτηση, ανεβάζοντας τους τόνους. Τι υποστηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου; Πως η Νέα Δημοκρατία κάνει μία από τις πιο ακριβές καμπάνιες και έχει ταυτίσει το όνομά της με αδιευκρίνιστα ποσά και σκάνδαλα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως τα δάνεια του κόμματος είναι ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται, ενώ επισήμανε ότι «η Ν.Δ. επιλέγει να μη γεμίζει με αφίσες όλη την Ελλάδα, παραβιάζοντας τον νόμο. Με τα χρήματα που της αναλογούν, τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος, τις δημόσιες αναρτήσεις των εξόδων, ακολουθεί διαδικτυακή καμπάνια». Στην «μπηχτή» του Π. Μαρινάκη πως ο κ. Κασσελάκης δεν ανακοίνωσε διακαναλική συνέντευξη για να μη δεχθεί ερωτήσεις, απάντησε η Β. Κεχαγιά καλώντας τον πρωθυπουργό σε ντιμπέιτ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» τόνισε: «Είναι αξιοπιστία να έχουμε τον κ. Κασσελάκη να λέει ότι θα φέρει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αλλά ο ίδιος να έχει εκμεταλλευτεί φοροαπαλλαγές, ειδικούς φορολογικούς παραδείσους, offshore για να αποκτήσει την περιουσία του;».

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 32χρονου αναρχικού στην Ελευσίνα

ΗΠΑ: Ο Isaias ενισχύεται σε κυκλώνα, τον πρώτο της φετινής περιόδου στον Ατλαντικό

Μαρικάρμεν Αμπασκάλ: Ισπανοί αποχαιρετούν τη «γιαγιά μιας ολόκληρης χώρας»

Προσωρινά εκτός λειτουργίας το 100 της Άμεσης Δράσης και το 199 της Πυροσβεστικής

Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στα παλιά Σφαγεία της Καλαμπάκας – Εξετάζεται αν ανήκει σε άνδρα που αγνοείται από το 2018

Παρέμβαση Κρεμλίνου: «Ψεύδη και παραπληροφόρηση τα περί δεύτερου κρούσματος πανώλης στη Σιβηρία»

Δικαστική νίκη των κατοίκων της Κυψέλης: Θα λάβουν στοιχεία για τις ζημιές από το Μετρό

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για online συνταγές φαρμακευτικής κάνναβης με 8 ευρώ

5 συλλήψεις για ζωοκλοπές στο Λασίθι - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Αθώοι κατά πλειοψηφία οι δύο ψαράδες για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη