Το εγκώμιο της ομάδας του έπλεξε ο Κάρλο Αντσελότι, που χαρακτήρισε τη Νάπολι ομάδα υψηλού επιπέδου.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για την ομάδα του με τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας τις αρετές που έχει στο παιχνίδι της.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο 59χρονος τεχνικός:

Για τη φετινή Νάπολι: «Είναι μια διαφορετική Νάπολι. Δεν έχουμε παίκτη σαν τον Μαραντόνα, αλλά έχει δημιουργηθεί μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Η ομάδα παίζει καλά εδώ και αρκετά χρόνια. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα να έχει πιο ισχυρή προσωπικότητα και θάρρος στις περιπτώσεις που δεν παίζουμε τόσο καλά. Μερικοί προπονητές ξεκινούν με μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού και προσπαθούν να χωρέσουν τους παίκτες σε αυτό. Εγώ, κοιτάζω τους παίκτες που διαθέτω και προσαρμόζω το στυλ μου για να τους ταιριάζει».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον οποίο συνεργάστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Η άφιξη του Κριστιάνο είναι εξαιρετικά σημαντική για την εικόνα της Serie A. Για πολλά χρόνια ήταν το πρωτάθλημα των σούπερ σταρ. Μαραντόνα, Πλατινί,Ζίκο, Ζιντάν, Ρονάλντο, Σεβτσένκο, Κακά, Ιμπραίμοβιτς και άλλοι. Η άφιξη του Κριστιάνο βοηθάει, καθώς εδώ και 10 χρόνια το πρωτάθλημα δεν είχε τέτοιους παίκτες. Είναι ένας τεράστιος επαγγελματίας και το μόνο λάθος του είναι που πήγε στη Γιούβε (σ.σ. γέλια)».

Όσον αφορά την πορεία της Παρί Σεν Ζερμέν, της οποίας υπήρξε προπονητής: «Δεν νομίζω ότι υπήρχε η θέληση να υιοθετήσουν μια εντελώς ιταλική κουλτούρα. Πάνω από όλα ήθελα να φέρω μια κουλτούρα υψηλού επιπέδου, επαγγελματισμό και ποιότητα. Είναι ωραίο να βλέπουμε πως μεγαλώνει ο σύλλογος και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Η Παρί μπορεί να κερδίσει το Champions League, αυτό είναι σίγουρο».

Επιμέλεια: Σταύρος Παπανάγνου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube