Σε ανάλογο ύφος με αυτό του Πεπ Γκουαρντιόλα απάντησε ο Κάρλο Αντσελότι.

Ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης σχετικά με τους υπαινιγμούς ότι η «βασίλισσα» θα παίξει αμυντικά στον δεύτερο ημιτελικό στο «Alianz Arena» έδειξε παγερά αδιάφορος τονίζοντας πως τα σχόλια του Καταλανού δεν είναι υποτιμητικά. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως αυτό που απασχολεί την ομάδα του είναι να βρει δίχτυα απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και να μην χάσει τη συνοχή στο παιχνίδι της.

Για τα όσα είπε ο Γκουαρντιόλα σχετικά με το ότι πολλοί θεωρούν πως η Ρεάλ βρίσκεται ήδη στον τελικό: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι , γιατί παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα . Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε . Δεν είμαστε τόσο ανόητοι ώστε να πιστεύουμε ότι έχουμε κερδίσει . Μερικές φορές, όταν είσαι στον Τύπο πρέπει να πεις κάτι... Κοίταξτε τον Ρουμενίγκε, δήλωσε ότι τα δέντρα θα καούν και βρέχει. Δεν ήταν υποτιμητική η δήλωση του Γκουαρντιόλα, είναι αλήθεια ότι έχουμε μια ομάδα μεγάλων παικτών με μεγάλη σωματική δύναμη».

Για το ματς: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο τακτικό κομμάτι. Η Μπάγερν δεν θα αλλάξει σίγουρα τη φυλοσοφία της. Εμείς θα κάνουμε κάτι διαφορετικό αλλά χωρίς μεγάλες διαφορές. Το σημαντικότερο από την τακτική είναι ψυχή. Το να παίξουμε αναγνωριστικά στην αρχή θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να δουλέψουμε από κοινού τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές είτε παίξουμε 4-4-3 είτε 4-4-2. Η προτεραιότητα μας είναι να σκοράρουμε όπως κάναμε σε όλα τα παιχνίδια μας στο Champions League».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ρεάλ θα παίξει κατενάτσιο: «Για εμάς τους Ιταλούς δεν είναι κακή λέξη γιατί στο παρελθόν έχει φέρει επιτυχίες».

Γιάννης Σταυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube