Με… ελληνικό εμφύλιο πέφτει η αυλαία της φάσης των «16» στο φετινό Basketball Champions League!

ΑΕΚ Betsson και Προμηθέας Πάτρας κοντράρονται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (19:30, Cosmote Sport 4, sport-fm.gr) για την τελευταία αγωνιστική του 12ου ομίλου και σε μια αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο, αφού οι Πατρινοί χρειάζονται τη νίκη για να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η Ένωση έχει ήδη αποκλειστεί.

Χωρίς νίκη (0/5) έως τώρα η Ένωση, απογοήτευσε με την παρουσία της στη φάση των «16», παραμένοντας στην τελευταία θέση και έχοντας χάσει από νωρίς κάθε ελπίδα πρόκρισης. Την προηγούμενη εβδομάδα το πάλεψε, αλλά ηττήθηκε με 100-89 στην Ισπανία και στην έδρα της πρωτοπόρου Μούρθια, ενώ το περασμένο Σάββατο (16/3) έβγαλε αντίδραση, περνώντας νικηφόρα (90-82) από την έδρα του Αμαρουσίου και ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της Stoiximan Basket League. Ο Ηλίας Ζούρος δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους Μόργκαν, Τίλμαν και Φλιώνη, οι οποίοι παραμένουν τραυματίες.



Από την άλλη, ο Προμηθέας με νίκη εξασφαλίζει την παρουσία του στα προημιτελικά του φετινού BCL, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμα και σε περίπτωση που ηττηθεί, αν παράλληλα η Χάποελ Χολόν δεν καταφέρει να επικρατήσει της σίγουρα πρώτης, Μούρθια, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να διεξάγεται ταυτόχρονα με εκείνη που θα λάβει χώρα στα Άνω Λιόσια.

Στην προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου σπατάλησε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση, φτάνοντας κοντά στη νίκη αλλά γνωρίζοντας τελικά την οριακή εντός έδρας ήττα με 93-92 από τη Χάποελ Χολόν, παρά την εντυπωσιακλη εμφάνιση του Κάουαν, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους, 8 ασίστ και 4 ριμπαόυντ. Το περασμένο Σάββατο (16/3) ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 84-79 επί του Κολοσσού Ρόδου στην παράταση (75-75 η κανονική διάρκεια), εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της Stoiximan Basket League.





Η αποψινή θα είναι η τέταρτη συνάντηση μεταξύ ΑΕΚ και Προμηθέα στη φετινή σεζόν, με τους Πατρινούς να έχουν κάνει το 3/3. Αρχικά, τον περασμένο Δεκέμβριο επιβλήθηκαν 100-95 για το πρωτάθλημα, ενώ για τον δεύτερο γύρο πέρασαν νικηφόρα (91-87) από τα Άνω Λιόσια, ενώ στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το BCL, ο Προμηθέας είχε πανηγυρίσει τη νίκη με 80-79!



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.