Αντιμέτωπη με τη Γιουβέντους θα είναι η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ του Basketball Champions League.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Λιθουανία στις 7 ή 8 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 21 ή 22 του μήνα.
Πρόκειται για την ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στον τέταρτο όμιλο, πίσω από Τενερίφη, Αβελίνο και Στρασμπούρ, με απολογισμό 8 νίκες και 6 ήττες.
Η Γιουβέντους, που ιδρύθηκε μόλις το 1999, παίζει στην «Ουτένα Αρένα» των 2.000 θεατών. Χρώματά της είναι το κόκκινο, το άσπρο και το μαύρο. Η «Γιούβε» είναι μόλις έκτη στη Λιθουανία με 10 νίκες και ισάριθμες ήττες. Προπονητής της είναι ο διάσημος Αντάνας Σιρέικα, με θητεία σε εθνική Λιθουανίας, Ζαλγκίρις, Ούνιξ και Λιέτουβος Ρίτας μεταξύ άλλων. Στο ρόστερ της έχει δύο Αμερικανούς, τους Τζαμάρ Άντονι (γκαρντ) και Πάρκερ Σπένσερ (φόργουορντ) και έναν Καναδό, τον Άαρον Μπεστ (σούτινγκ γκαρντ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι Λιθουανοί.
Εφόσον η ΑΕΚ προκριθεί, θα παίξει με τη Μονακό στους «16». Η ομάδα του Πριγκιπάτου ήταν πρώτη στον πρώτο όμιλο με 12 νίκες και 2 ήττες. Η Μονακό, με τον Σκοπιανό Ζβέζνταν Μίτροβιτς στον πάγκο, έχει πανίσχυρο ρόστερ με γνώριμο τον Αμάρα Σι, που είχε παίξει προ οκταετίας στην ΑΕΚ, τους Αμερικανούς Ζακ Ράιτ, Τζον Μπράιαντ, Ντι Μποστ, Μπράντον Ντέιβις, Τζαμάλ Σούλερ, Νικ-Κέινερ Μέντλεϊ, αλλά και τον Ουκρανό Σεργκέι Γκλάντιρ. Η Μονακό είναι πρωτοπόρος στη γαλλική λίγκα με 15 νίκες σε 17 ματς.
Τα ζευγάρια του πρώτου γύρου
Άρης-Στρασμπούρ
Βέντσπιλς-Βενέτσια
Άβτοντορ-Όλντενμπουργκ
Γιουβέντους-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Παρτιζάν
Σάσαρι-Νίμπουρκ
Φράπορτ Σκαϊλάινερς-Καρσίγιακα
Μακάμπι Ραντ-Λούντβιγκσμπουργκ
Βέντσπιλς-Βενέτσια
Τα ζευγάρια στους «16»
Άρης ή Στρασμπούρ-Βιλερμπάν
Γιουβέντους ή ΑΕΚ-Μονακό
ΠΑΟΚ ή Παρτιζάν-Τενερίφη
Σάσαρι ή Νίμπουρκ-Λε Μαν
Μακάμπι Ραντ ή Λούντβιγκσμπουργκ-Νεπτούνας
Άβτοντορ ή Όλντενμπουργκ-Μπάνβιτ
Βέντσπιλς ή Βενέτσια-Αβελίνο
Φράπορτ Σκαϊλάινερς ή Καρσίγιακα-Μπεσίκτας