Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του ΚιΣόν Φίζελ, ενισχύοντας τη γραμμή των ψηλών της ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ (2μ08) υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2027, με συμφωνία μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου και οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.

Ο Φίζελ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1998 στο Χάτισμπουργκ του Μισισιπή και αποφοίτησε το 2022 από το Πανεπιστήμιο Creighton. Το πρώτο του επαγγελματικό βήμα στην Ευρώπη έγινε τη σεζόν 2022/23 με τη Salon Vilpas στη Φινλανδία, όπου ξεχώρισε με 16,7 πόντους και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ακολούθησε σύντομο πέρασμα από τη Δομινικανή Δημοκρατία και στη συνέχεια η Βολουντάρι στη Ρουμανία (11,1 πόντοι, 6,2 ριμπάουντ), πριν μετακομίσει στη Γερμανία για την Μπάμπεργκ, με την οποία είχε 10,1 πόντους και 5,2 ριμπάουντ σε 27 παιχνίδια στη BBL.

Τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στο BCL, μετρώντας 10,7 πόντους και 6,3 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο πρωτάθλημα Τσεχίας έχει 11,2 πόντους και 5,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΚιΣόν Φίζελ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1998 στο Χάτισμπουργκ (Μισισιπή) των ΗΠΑ και αποφοίτησε το 2022 από το Πανεπιστήμιο Creighton.

Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τη φανέλα της φινλανδικής Salon Vilpas, έχοντας κατά μ.ό. 16.7 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Μετά από ένα σύντομο (3 ματς) πέρασμα από τη Δομινικανή Δημοκρατία και συγκεκριμένα τους Marineros de Puerto Plata, ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε στη Βολουντάρι, με την οποία είχε κατά μ.ό. 11.1 πόντους και 6.2 ριμπάουντ στο Πρωτάθλημα Ρουμανίας.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο μετακόμισε στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάμπεργκ, όπου σε 27 αναμετρήσεις στη BBL, είχε 10.1 πόντους και 5.2 ριμπάουντ.

Εφέτος έχει 10.7 πόντους και 6.3 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής στο BCL, ενώ στο Πρωτάθλημα Τσεχίας έχει 11.2 πόντους και 5.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΚιΣόν, καλώς όρισες στη «Βασίλισσα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η φανταστική εμφάνιση του Τολιόπουλου και τα highlights από τη νίκη της Εθνικής στο Μαυροβούνιο

Ζάκελι: «Ήταν συγκεντρωμένη επιθετικά η Ελλάδα»

Το μεγάλο βράδυ του Τολιόπουλου: Έκανε τρία ρεκόρ καριέρας με την Εθνική

Σπανούλης: «Πιο σημαντικό το ότι βγάλαμε αντίδραση ακόμη και από το να κάναμε δύο νίκες»

Τολιόπουλος: «Δεν μας άρεσε η ήττα - Έπρεπε να δείξουμε ότι είμαστε πιο ποιοτική ομάδα»

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα και παίξαμε καλύτερα από ότι την Παρασκευή, φοβερός ο Τολιόπουλος»

Η εικόνα του ομίλου της Ελλάδας μετά το διπλό στην Ποντγκόριτσα, το επόμενο «παράθυρο» και το σύστημα διεξαγωγής

Μεταμορφωμένη η Εθνική, εκδικήθηκε το Μαυροβούνιο με σούπερ Τολιόπουλο!

Ασταμάτητος Τολιόπουλος στην Ποντγκόριτσα: 19 πόντοι και 5/6 τρίποντα στο ημίχρονο!

Απίθανος Κώστας Αντετοκούνμπο: Τρομερή τάπα, κλέψιμο και καλάθι!

TAGS: A.E.K.