Συγκλονιστικός και με δραματική εξέλιξη ήταν ο πρώτος αγώνας της Γ1 φάσης του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΝΟ Γλυφάδας, αργά το βράδυ της Τετάρτης (6/4) στην έδρα της πρώτης, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Κρίθηκε τελικά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με νικητή τον ΑΝΟΓ, με συνολικό σκορ 17-16 (ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια είχε λήξει ισόπαλος 10-10).

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη έσπασε το πλεονέκτημα έδρας της αντιπάλου της, πήρε προβάδισμα στις νίκες (1-0) και χρειάζεται άλλη μία για την πρόκριση στα πλέι οφ, το Σάββατο (9/4) στη Γλυφάδα. Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ εκεί, τότε θα γίνει και τρίτος αγώνας τη Δευτέρα (11/9) στην Ηλιούπολη.

Στη συναρπαστική εξέλιξη του αγώνα, ο ΑΝΟ Γλυφάδας, με ηγέτη και σκόρερ τον Γρηγόρη Γιαννόπουλο (φωτο, 6 γκολ συνολικά μαζί με τα πέναλτι) είχε βρεθεί να προηγείται με 6-3, 7-5 και 10-8, αλλά η ΑΕΚ μείωσε αρχικά σε 10-9 και ισοφάρισε σε 10-10 με τον δικό της κορυφαίο Μιχάλη Τσαταλιό (7 γκολ συνολικά), με γκολ στο 1.12 πριν από τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκαν συνολικά 18 εκτελέσεις. Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΝΟΓ Νεκτάριος Ηλιόπουλος έκανε δύο καθοριστικές επεμβάσεις, συν ένα δοκάρι, ενώ δύο έχασε και η Γλυφάδα. Ο Δουρίδας πέτυχε το νικητήριο πέναλτι για τον ΑΝΟΓ και το τελικό 16-17.

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 3-2, 3-1, πέν. 6-7.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 2, Παπούκας 1, Κριγιέστορατς, Βούκσεβιτς 2, Δίπλαρος, Τσιστράκης 3, Τσαταλιός 7, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος Αλ. 1, Μαυρωτάς Άρ., Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Κουρούβανης Δ., Τζελάτης 1, Μαυρωτάς Λ., Δήμου Π., Χατζηκυριακάκης 2, Δουρίδας 1, Γιαννόπουλος 6, Παπαποστόλου 1, Παπαγεωργίου, Φωτόπουλος 2, Μπρίκιτς, Μιγιούσκοβιτς 4, Ηλιόπουλος Ν., Μπελέσης, Πούρος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.