Η ΑΕΚ έχει στο μυαλό της την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, στην οποία θα κληθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα. Αφού είναι στο +4 από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό με παιχνίδι περισσότερο από τον «δικέφαλο του Βορρά», αλλά και στο +5 από τον Ολυμπιακό (που επίσης έχει ματς λιγότερο).

Η Ένωση θέλει να γεμίσει μπαταρίες, ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων που έχει μπροστά της. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι θα πάει δίχως με σημαντικό κενό στις υποχρεώσεις της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αφού έπαιξε στις 28/4 κόντρα στον ΠΑΟΚ και θα αντιμετωπίσει στις 15/5 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο ίδιο διάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν δώσει τους δύο αγώνες με την Άστον Βίλα (2/5 & 9/5) για το Conference League και την εξ αναβολής αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (12/5) για το πρωτάθλημα. Οπότε, στόχος του Ματίας Αλμέιδα είναι να καταφέρει να διατηρήσει συγκεντρωμένους και ζεστούς τους παίκτες.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές, ο οποίος αναμένεται να επωφεληθεί από τη διακοπή είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» αγωνίστηκε ως αλλαγή στις «μάχες» με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τραυματισμό και δεν ήταν στο 100% σε αυτό το διάστημα. Ο χρόνος αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ του ώστε να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χιμένεθ: «Η ισοπαλία στο γήπεδό μας δεν είναι ικανοποιητική - Δεν έχουμε νίκη σε ντέρμπι, ούτε όμως ήττα στην έδρα μας»

Παβλένκα και Αθανασιάδης «μαρμάρωσαν» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης!

Ανησυχία στον ΠΑΟΚ: Αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή ο Ντεσπόντοφ

Πρώτη ήττα του Λεβαδειακού από ομάδα εκτός Big 4 - ΑΕΚ και Ολυμπιακός οι μόνοι αήττητοι

Με Ταμπόρδα, Κοντούρη και τριάδα πίσω η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό

Με 4-4-2 και Ποντένσε βασικό: Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι

Κόντης: «Υποφέραμε όμως είμασταν εκεί, δυνατοί και προσηλωμένοι στο σχέδιό μας»

Παπαδόπουλος: «Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για να κρατήσουμε τη θέση που έχουμε με νύχια και με δόντια»

Ανατροπή, γκολάρες και τώρα... ο δεύτερος ημιτελικός: Τα highlights από το ΟΦΗ-Λεβαδειακός

Νίκολιτς: «Επηρέασαν το σκεπτικό μου οι κίτρινες των Πένραις και Πινέδα - Το πρώτο γκολ του Βάργκα ξεμπλόκαρε το ματς»

TAGS: A.E.K.