Βρήκε τις λύσεις στην τέταρτη περίοδο της εντός έδρας αναμέτρησής της με την Καρδίτσα και ξεκίνησε με το δεξί στη φάση των «16» του BCL η ΑΕΚ!

Παρότι αντιμετώπισε μπόλικα προβλήματα κόντρα στην ανταγωνιστική αντίπαλό της για τρεις περιόδους, η ομάδα του Σάκοτα βελτιώθηκε αμυντικά και επέβαλλε την ανωτερότητά της στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν έφτιαξε υπέρ της επί μέρους σκορ 35-14 για να πάρει τη νίκη με το τελικό 88-73!

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Λεκαβίτσιους, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες από Μπάρτλεϊ (17π), Φλιώνη (15π, 3 ασίστ, 4 ριμπ) και Γκρέι (13π, 8 ριμπ, 4 ασίστ). Από την άλλη, για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Μπράντον Τζέφερσον (19π, 5 ασίστ), Ντέιμιαν Τζέφερσον (17π, 6 ριμπ) και Χόρχλερ (11π, 5 ριμπ).

Για την ΑΕΚ, η οποία για την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Άλμπα Βερολίνου, δεν αγωνίστηκαν οι Μπράουν, Κατσίβελης, αλλά έκαναν ντεμπούτο οι Νάναλι και Φίζελ. Η Καρδίτσα για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου θα υποδεχθεί την Τόφας.

Το ματς:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει… φουριόζα στο παρκέ της Sunel Arena! Ο Άρμς με καλάθι-φάουλ, ο Μπάρτλεϊ με τρίποντο και οι Σκορδίλης, Φλιώνης διαμόρφωσαν το 12-0, ενώ η Καρδίτσα ξεκίνησε με 0/3 δίποντα και 0/2 δίποντα, μένοντας χωρίς πόντο στα 4 πρώτα αγωνιστικά λεπτά. Ο Μπ. Τζέφερσον έσπασε το ρόδι για τους φιλοξενούμενους με τρίποντο, ενώ ευστόχησε και σε δύο βολές για το 12-5, ο Γκρέι έκανε το 14-5, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 10-0, για να πάρουν το πρώτο τους προβάδισμα στο ματς (14-15), με τον Μπ. Τζέφερσον να εντυπωσιάζει, έχοντας τους 10 πόντους της! Ο Λεκαβίτσιους με 5 σερί πόντους έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ (19-17), ο Φίζελ με μία βολή έβαλε τον πρώτο του πόντο ως παίκτης της Ένωσης, ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με 20-19.



Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Λεκαβίτσιους να γίνεται ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 7 πόντους, διαμορφώνοντας το 22-19, ο Χόρχλερ με σερί καλάθια του μείωσε σε 24-23, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και μπροστά με 28-26, με ένα λέι απ του Ντ. Τζέφερσον. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την Καρδίτσα να περνά μπροστά 35-32 με τρίποντο του Δίπλαρου και λέι απ του Ντ. Τζέφερσον, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 34-37.



Ο Φλιώνης με σερί καλάθια του έφτασε τους 12 και έβαλε την ΑΕΚ μπροστά με 38-37, ο Χόρχλερ με τρίποντο έκανε το 38-40, ενώ οι δύο ομάδες συνέχισαν να ανταλλάσουν καλάθια, με τον Λεκαβίτσιους να έχει 6 σερί πόντους για την Ένωση και με την Καρδίτσα να προηγείται με 48-44, χάρη σε καλάθια από Χόρχλερ και Ντ. Τζέφερσον. Μπάρτλεϊ και Καμπερίδης με σερί τρίποντα έφεραν το 47-51, πριν ο Χόρχλερ βάλει τους φιλοξενούμενους για πρώτη φορά στο +6 (47-53). Ο Γκρέι με επιβλητικό κάρφωμα μείωσε σε 49-53 και ο Μπ. Τζέφερσον σκόραρε για πρώτη φορά μετά από την πρώτη περίοδο, πριν ο Έλις ευστοχήσει σε τρίποντο για να κάνει το 51-59, ενώ ο Λεκαβίτσιους με buzzer-beater δίποντο διαμόρφωσε το 53-59 στη λήξη της τρίτης περιόδου.



Ο Λεκαβίτσιους έφτασε τους 18 προσωπικούς πόντους για να μειώσει σε 56-59 για χάρη της ΑΕΚ, ο Χαραλαμπόπουλος έφερε το ματς ξανά στον πόντο, ενώ το σερί των γηπεδούχων έφτασε στο 10-0 με καλάθι-φάουλ του Γκρέι, ο οποίος έκανε το 61-59. Κασελάκης και Μάντσεν έβαλαν τα πρώτα καλάθια της Καρδίτσας στην τέταρτη περίοδο και ο Μπάρτλεϊ με τρίποντο διαμόρφωσε το 64-63, πριν ο Λεκαβίτσιους με καλάθι-φάουλ κάνει το 67-65, φτάνοντας τους 21 προσωπικούς πόντους! Ο Μπάρτλεϊ με βολές του έβαλε την ΑΕΚ στο +5 (70-65), ενώ Λεκαβίτσιους και Φλιώνης με μεγάλα καλάθια τους έφεραν την ομάδα τους στο +9 (77-68), με την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τη νίκη με 88-73, έχοντας υπέρ της επί μέρους σκορ 35-14 στην τελευταία περίοδο!

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 34-37, 53-59, 88-73

Τα στατιστικά του αγώνα




Το Live από το sport-fm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.