Μεγάλη νικήτρια ήταν η ΑΕΚ Λάρνακας με 1-0 επί της Ανόρθωσης, για την 6η αγωνιστική των playoff του πρωταθλήματος στην Κύπρο, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ιβάν Τροσκόφσκι από το σημείο του πέναλτι. Με αυτόν τον τρόπο η «κιτρινοπράσινοι» μπορούν πλέον να ελπίζουν για έξοδο στην Ευρώπη την νέα σεζόν.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα, ωστόσο οι τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Στο δεύτερο ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο την ώρα που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ, ο Ρισβάνης ανέτρεψε τον Ρομό μέσα στην περιοχή, με τον Τρισκόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί στο 84 λεπτό και να κάνει το 1-0 για την ΑΕΚ Λάρνακας.

ΑΕΚ: Τούμπας, Ροσάλες (88’ Χριστοφόρου), Γκαρθία, Μίκελ, Μιλίσεβιτς, Λέδες, Μάμας (46’ Εσπινόσα), Γκιούρτσο (88’ Εγγλέζου), Φαράζ (66’ Ακοράν), Άλτμαν (73’ Ρομό), Τρισκόφσκι

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αρτυματάς (86? Ρουσιάς), Κορέια, Χριστοδουλόπουλος (72’ Χριστοφή), Αμπαρτζουμιάν, Χουσμπάουερ (62’ Ιωάννου), Ρισβάνης, Κορρέα, Ντέλετιτς (46’ Χρυσοστόμου), Ουάρντα, Νοβότνι (46’ Βερχόβετς)

Στο παιχνίδι για τα playout, η ΠΑΕΕΚ υποδέχτηκε την ΑΕΛ, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-0 άνετα αποτέλεσμα που οδηγεί και επίσημα τους γηπεδούχους στην δεύτερη κατηγορία.

ΠΑΕΕΚ: Παναγιώτου, Ντίας, Σουμαόρο, Χαραλάμπους (75' Ορ), Βαρέλα (66? Αριστοτέλους), Μπάμπιτς (66' Νούνιτς), Κωμοδίκης, Καπαρτής (75' Μιλτς), Ράμος (81' Καϊμόλεν), Κούρος, Φραγκέσκου.

ΑΕΛ: Κεραυνός, Φραντζής, Μεντόγεβιτς (66' Ριστέφσκι), Νταβόρ, Τσέποβιτς (79' Μπαλντέ), Έουλερ (66' Ανδρέου), Ριέρα (58'Τόρες), Παπαφώτης, Μαζάν, Σωτηρίου, Νικολεττίδης (58' Μαρόσα).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube