Με δύο αναμετρήσεις «άνοιξε η αυλαία» της 16ης αγωνιστικής στην κορυφαία κατηγορία της Κύπρου. Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλων Λεμεσού, ενώ ο Άρης Λεμεσού δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση του ουραγού Εθνικού Άχνας.

Κιτρινοπράσινο βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού, με τη γηπεδούχο ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να μένει μόνη πρώτη με 31 βαθμούς!

Μετά από ένα μετριότατο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο το οποίο πέρασε χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 49' μετά από ωραία ασίστ του Τρισκόφσκι και γκολ του Ρόμο. Ο Απόλλωνας απάντησε άμεσα και ισοφάρισε με συρτό σουτ του Σπόλιαριτς στο 51', ωστόσο ο ίδιος παίκτης από... ωραίος έγινε μοιραίος στο 59', όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-1.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να κρατάει με σχετική ευκολία το προβάδισμα και να πανηγυρίζει έτσι την 9η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.



Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο Άρης Λεμεσού δυσκολεύτηκε μέσα στην έδρα του με αντίπαλο τον ουραγό της βαθμολογίας Εθνικό Άχνας, αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει με 2-1, παίρνοντας ένα τρίποντο που τον διατηρεί σε... τροχιά κορυφής, μόλις έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα του ματς με ευκαιρίες εκατέρωθεν, ωστόσο ο Άρης ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα στο 29' με κεφαλιά του Στεπίνσκι, ενώ έχασαν και μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Γκαρσία. Ο Εθνικός ισοφάρισε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (49') χάρη σε μια προβολή του Ντούρις, στη συνέχεια αμφότερες οι ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που το βρήκαν με τον Πακέ στο 65'.

Έτσι, ο Άρης παρέμεινε αήττητος για 5η διαδοχική αγωνιστική πετυχαίνοντας και την 9η νίκη του, ενώ από την άλλη ο Εθνικός παρέμεινε στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις 2 νίκες σε 16 αγωνιστικές.



Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
ΑΕΚ Λάρνακας - Απόλλων 2-1
(49' Ρόμο, 59' Σπόλιαριτς αυτ. - 51 Σπόλιαριτς)

Άρης Λεμεσού - Εθνικός Άχνας 2-1
(29' Στεπίνσκι, 65' Πακέ - 47' Ντούρις)

ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση (Αναβλήθηκε)

ΑΕΛ Λεμεσού - ΠΑΕΕΚ (Αναβλήθηκε)

Δόξα - Πάφος Αναβλήθηκε

Ομόνοια - Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-0
(40' πεν. Παπουλής)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube