Στο Μεξικό, ειδικά τώρα, στη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εθνικών ομάδων, το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα «παίζει» διαρκώς στα ΜΜΕ, για το ενδεχόμενο, φυσικά, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Τσίβας -ή άλλης ομάδας. Εν προκειμένω, πάντως, η ιστοσελίδα «nacionfutbol» σε εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρεται στην Τσίβας, τονίζοντας πως ο 29χρονος αποτελεί το μεγάλο της όνειρο ενόψει του καλοκαιριού.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναλύονται όλα τα δεδομένα σχετικά και με τις προθέσεις της Ένωσης να του ανανεώσει το συμβόλαιο, σημειώνοντας, παράλληλα, πως επιχειρεί και ακύρωση της ρήτρας των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που τίθεται σε ισχύ από το καλοκαίρι για ομάδες από το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Ο δημοσιογράφος Χεσούς Μπερνάλ γράφει πως «ο Πινέδα δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και υπάρχει πιθανότητα να ενταχθεί στην ομάδα, όπου θα ήταν χαρούμενος: Την Τσίβας. Κάποια στιγμή υπήρξε φήμη περί συμφωνίας μεταξύ Πινέδα-Τσίβας, όμως η άρνηση του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ χάλασε τα σχέδια. Το σχέδιό της ΑΕΚ είναι να ψάξει την ανανέωση με τον Πινέδα και να ακυρωθεί η ρήτρα, που υπάρχει, ενόψει καλοκαιριού.

Πάντως, το μεγάλο όνειρο του διοικητικού συμβουλίου της Τσίβας είναι να φέρει τον Πινέδα σε αυτήν τη μεταγραφική αγορά. Το εάν επιστρέψει ο Πινέδα θα εξαρτηθεί από τη στάση του στην ανανέωση, που επιδιώκει η ΑΕΚ. Σε περίπτωση, δε, που απορρίψει τη δελεαστική πρόταση από την ελληνική ομάδα, οι πιθανότητες να επιστρέψει στο Μεξικό θα είναι μεγάλες
».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πινέδα έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το 2027 και από το προσεχές καλοκαίρι ενεργοποιούνται, όπως προαναφέραμε, ρήτρες 8 εκατ. ευρώ, που αφορούν ομάδες από Μεξικό και ΗΠΑ. Στην Ένωση έχει ήδη γίνει προεργασία, προκειμένου να δουν τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή και να τον «δέσουν», αν είναι δυνατόν, με ένα νέο συμβόλαιο, που προφανώς θα περιλαμβάνει αναπροσαρμογή σε χρήματα και ρήτρες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λεμονής: «Έχω ζήσει ως οπαδός του Ολυμπιακού τη Λεωφόρο - Από τα πιο όμορφα γήπεδα για εμένα»

Μπενίτεθ: «Οι οπαδοί μου λένε ''πρέπει να κερδίσεις τον Ολυμπιακό'' - Συναισθηματικό το τελευταίο ντέρμπι στη Λεωφόρο»

Τσακίρης: «Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να ''τελειώσει'' τον έναν εκ των δύο διεκδικητών του τίτλου»

Νικολακόπουλος: «Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και οι πιθανές εκπλήξεις»

Αθανασίου: «Με νίκη μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός-Κίνητρο να τελειώσει απ' το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό»

Τσανάκας: «Βγάζει αντίδραση ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ όταν βρίσκεται σε οριακή κατάσταση»

Τσορμπατζόγλου: «Δύσκολο να ξεκινήσουν όσοι επέστρεψαν τώρα στις προπονήσεις»

Κετσετζόγλου: «Πιθανότατα με δίδυμο Βάργκα-Ζίνι στην επίθεση κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Απάντηση Ατρόμητου σε Παντελίδη: «Λίγος για Super League - Να τον καλέσουν οι αρχές, αλλιώς θα το κάνουμε εμείς»

Παγκάκης: «Λόγοι πρεστίζ και ουσίας για Παναθηναϊκό, να παίξει με τα νεύρα του Ολυμπιακού - Το πλάνο του Μπενίτεθ»

TAGS: A.E.K.