Στις 22 Ιουλίου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι ελληνικές ομάδες την προσπάθειά τους στα προκριματικά των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, γράφαμε πως Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Άρης έψαχναν κάτι που δεν είχαν καταφέρει ποτέ.

Να κάνουν 3/3 το καλοκαίρι, φτάνοντας οι «πράσινοι» στη league phase του Champions League και Ένωση και Θεσσαλονικείς σε εκείνη του Conference.

Η ομάδα του Ρούι Βιτόρια δεν κατάφερε να αποκλείσει τη Ρέιντζερς, εκείνη του Μαρίνου Ουζουνίδη σκόνταψε πάνω στην Αράζ και το σύνολο του Μάρκο Νίκολιτς, που είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Χάποελ Μπερ Σεβά, ήταν η μόνη που ήταν ζωντανή για το όνειρο.

Πέντε εβδομάδες αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πραγματοποιήσει το ιστορικό 3/3 μπαίνοντας στο κλαμπ μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Asteras AKTOR!

Μετά τους Ισραηλινούς, Άρης Λεμεσού και Άντερλεχτ δεν κατόρθωσαν να πάρουν καν μια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, με τον Σέρβο προπονητή να αποδεικνύει πως πράγματι το 'χει με τα προκριματικά - έχοντας επιδείξει στο παρελθόν επιτυχίες με ομάδες όπως η Παρτίζαν και η Φέχερβαρ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το πρώτο μήνυμα του Λιβάι Γκαρσία μετά το πρώτο γκολ με τον Παναθηναϊκό

Παγκάκης: «Δεν είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός, αλλά δείχνει ομάδα με πολλά προσόντα – Μεγάλο μπράβο στον κόσμο»

Νίστρουπ: «Μπορεί να μην πετυχαίνεις με όμορφο τρόπο, όμως στο τέλος μετράει η ουσία»

Νικολογιάννης: «Εκπληκτικοί Ντε Φράι και Φαν Ντρόνγκελεν - Γι' αυτό πήρε τον Λιβάι ο Παναθηναϊκός»

«Για τέτοιες γκολάρες ήρθε ο Λιβάι»: Η περιγραφή Νικολογιάννη στην πρόκριση του Παναθηναϊκού!

Λιβάι Γκαρσία στον ΣΚΑΪ: «Ήρθαμε να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά και τα καταφέραμε»

Η πρώτη... κανονιά Λιβάι και η επιστροφή με γκολ του Ντέσερς: Τα highlights από την πρόκριση του Παναθηναϊκού

Φύσσας στον ΣΚΑΪ: «Κερδίζουμε χρόνο, δεν φτιάχνουμε ομάδα ενός μήνα»

Νίστρουπ στον ΣΚΑΪ: «Η νίκη μας δεν ήταν όμορφη και σέξι, ήρθε χάρη στη νοοτροπία των παικτών και το ιατρικό επιτελείο»

Ντέσερς στον ΣΚΑΪ: «Σημαντικό να μπούμε στην League Phase-Θα βελτιωνόμαστε συνέχεια»

TAGS: A.E.K.