Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της ΑΕΚ δεν περιορίστηκαν μονάχα στον μήνα Νοέμβριο με την Ένωση να συνεχίζει και τον Δεκέμβριο με τέρμα τα γκάζια, επικρατώντας με άνεση του ΟΦΗ μέσα στην OPAP Arena (2-0) στο πλαίσιο της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «κιτρινόμαυροι» χάρη στα τέρματα των Περέιρα (19') και Ζοάο Μάριο (61') πήραν πέμπτη συνεχόμενη νίκη και δείχνουν συνεχώς να βελτιώνονται. Με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 12 βαθμούς και μετά το Άρης-ΠΑΟΚ 1-1 εξασφάλισαν την παρουσία τους στην κορυφαία 4άδα του θεσμού. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι Άρης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να κάνουν και οι τρεις το απόλυτο στις δικές τους αναμετρήσεις.

Μεγάλος άτυχος ο Μόουζες Οντουμπάτζο που βγήκε αναγκαστική αλλαγή στο 10' με τον Λάζαρο Ρότα εν τέλει να μην ξεκουράζεται ούτε σήμερα, ενώ το επαγγελματικό του ντεμπούτο πρααγματοποίησε ο Ζώης Καραργύρης.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Μάρκο Νίκολιτς επέλεξε να αγωνιστεί με σύστημα 4-4-1-1 με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Οντουμπάτζο, Ρέλβας, Μουκουντί, Πενράις, ενώ στα χαφ μπήκαν οι Γκρούγιτς και Περέιρα, με τον Κοϊτά σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Αριστερά έπαιξε ο Ζοάο Μάριο, δεξιά ο Καλοσκάμης και στην κορυφή ο Γιόβιτς.

Από την άλλη πλευρά ο Χρήστος Κόντης επέλεξε επίσης να αγωνιστεί με 4-2-3-1 και τον Χριστογεώργο στα δοκάρια. Στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Λιούις, Κρίζμανιτς, Κωστούλας και Ανδρούτσος, με τους Χατζηθεοδωρίδη και τον Μπαΐνοβιτς στο κέντρο. Αριστερά αγωνίστηκε ο Νους, δεξιά ο Θεοδοσουλάκης και στην επίθεση ο Ράκονιατς, με τον Σαλσίδο λίγο πιο πίσω του

Το ματς:

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα στην αναμέτρηση, με την ΑΕΚ να απειλεί με το καλημέρα. Στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού ο Γκρούγιτς βρέθηκε με χώρο έξω από την περιοχή του ΟΦΗ και χωρίς δεύτερη σκέψη εκτέλεσε, με την μπάλα να καταλήγει έξω μετά από κόντρα σε σώματα.

Η Ένωση συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο 15' μετά από μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Κοϊτά έφυγε στον κενό χώρο και επιχείρησε να σκοράρει, με τον Χριστογεώργο να του το απαγορεύει με εξαιρετική επέμβαση.

Στη συνέχεια της φάσης και συγκεκριμένα στο 16' μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στον Ρέλβας, αλλά αυτός από θέση βολής την έστειλε στην αγκαλιά του Έλληνα κίπερ.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» οδήγησε τελικά και στο γκολ. Ο Καλοσκάμης στο 18ο λεπτό έφυγε από τα δεξιά και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Περέιρα. Ο Αργεντινός έδειχνε να χάνει εντελώς την ισορροπία του, αλλά με πείσμα και επιμονή γύρισε το κορμί του, εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερά γωνία της εστίας του ΟΦΗ για το 1-0 της Ένωσης.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Γκρούγιτς, όπως και στο πρώτο, απείλησε από απόσταση με την μπάλα να περνάει ξανά δίπλα από τα δοκάρια του ΟΦΗ.

Η ΑΕΚ σε μεγάλο βαθμό καθάρισε το ματς, όταν στο 63' ο Ζοάο Μάριο έγραψε το 2-0. Με εξαιρετική κάθετη ο Πενράις βρήκε τον Περέιρα στον χώρο και αυτός την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πορτογάλος ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τα κιτρινόμαυρα.

MVP: Ο Ρομπέρτο Περέιρα ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο πέρα από το γκολ που πέτυχε, ενώ και στο δέυτερο με την απόδοση του να έχει πέσει, έβγαλε αυτήν τη μαγική πάρε-βάλε ασίστ στον Ζοάο Μάριο

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε κάποια δύσκολη απόφαση να πάρει ο διαιτητής Ευαγγέλου και όπου χρειάστηκε αποφάσισε σωστά.

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Πένραϊς, Ρέλβας, Μουκουντί, Οντουμπάτζο (10' Ρότα), Γκρούγιτς (75' Λιούμπισιτς), Περέιρα (63' Πινέδα), Ζοάο Μάριο, Κοϊτά (63' Γκατσίνοβιτς), Καλοσκάμης, Γιόβιτς (75' Καραργύρης).

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Ανδρούτσος, Κωστούλας, Κρίζμανιτς, Λέουις (64' Γκονθάλεθ), Θεοδουσουλάκης, Μπαΐνοβιτς (64' Καραχάλιος), Χατζηθεοδωρίδης (82' Καινουργιάκης), Νους (72' Σενγκέλια), Σαλσέδο, Ράκονιατς (64' Φούντας).

Δείτε εδώ το LIVE του ματς


Δείτε τα highlights του αγώνα:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη μια μεγάλη νίκη - Τώρα πρέπει να την αξιοποιήσει»

Αθανασίου: «Σημαντική η νίκη του Παναθηναϊκού, αλλά και ότι πηγαίνει στο ντέρμπι ξεκούραστος»

Βόλος-Ατρόμητος: Με τον αέρα της αλλαγής προπονητή οι γηπεδούχοι, ψάχνουν βήμα πρόκρισης οι Περιστεριώτες

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το ντέρμπι των «δικεφάλων», τη Euroleague και τους «αιώνιους»

Σορετίρε: «Πολύ σημαντική νίκη σε μία δύσκολη περίοδο για εμάς»

Μπάνζα: «Αυτό είναι το DNA του ΠΑΟΚ - Νιώθω πολύ καλά εδώ»

Τσορμπατζόγλου: «Χαμογέλασε η Τούμπα, πήρε αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟΚ - Να δούμε αν θα γίνει ορόσημο αυτή η νίκη»

Λίσι: «Και με τον ΟΦΗ δείξαμε τον ίδιο χαρακτήρα, η διαφορά πως σήμερα στο 1-1 η ΑΕΚ είχε δοκάρι»

Κετσετζόγλου: «Με την εικόνα του β' μέρους η ΑΕΚ έχασε μόνη της το ντέρμπι στην Τούμπα»

Νίκολιτς: «Υπεραπολαμβάνουμε το παιχνίδι και ξεχνάμε λεπτομέρειες - Με ενοχλεί ο τρόπος που χάσαμε»

TAGS: ΟΦΗ A.E.K.