Για έκτη και τελευταία φορά στη σεζόν, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι. Αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα, με την «OPAP Arena» να φιλοξενεί το ντέρμπι των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League (20:00, Cosmote TV, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, www.sportfm.gr). Προ εβδομάδων οι δυο τους είχαν κοντραριστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους Πειραιώτες να κερδίζουν 1-0 και να εξασφαλίζουν στο πρωτάθλημα.

Το κίνητρο των δύο ομάδων είναι σαφώς διαφορετικό. Η ΑΕΚ αποτελεί την χειρότερη ομάδα των playoffs βάσει συγκομιδής, έχοντας 3 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις ως τώρα. Θέλει να κάνει σεφτέ για να μείνει ζωντανή στη μάχη της 2ης θέσης. Ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες και μία ήττα, κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και τα τρία τελευταία ματς θα αποτελέσουν μια προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ έχει βρει τον… μπελά της φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος επί της ουσίας της κατέστρεψε τη σεζόν. Έχει τέσσερις ήττες και μόλις μία νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους», με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να καλείται να βγει από το αγωνιστικό τέλμα. Στόχος η 2η θέση, αν δεν νικήσει τους Πειραιώτες τότε θα έχει σοβαρό θέμα και ενδεχομένως να κινδυνέψει ακόμη και να πέσει 4η.

Ο Αργεντινός έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τιμωρημένων Μαρσιάλ, Μουκουντί, ενώ εκτός είναι και ο τραυματίας Λιούμπισιτς. Ερωτηματικό η κατάσταση του Βίντα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έβγαλε το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης. Να σημειωθεί πως ο Αλμέιδα δεν έκανε… pre-game δηλώσεις στην Cosmote TV ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποβολή του στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλιστα, για υποστήριξη δεν θα μιλήσουν ούτε οι συνεργάτες του σε post-game και συν. Τύπου.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του θα κάνει διαχείριση ως το φινάλε των playoffs, θέλοντας να κάνει ιδανικό κλείσιμο στη σεζόν. Σίγουρα το μυαλό είναι στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν… τουρισμό στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Άλλωστε την επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη και η φιέστα, στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες έχουν αρκετές και σημαντικές απουσίες, καθώς ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει σε πέντε ποδοσφαιριστές. Έτσι εκτός είναι οι Κωστούλας, Όρτα, Ορτέγκα, Κάρμο, Πασχαλάκης. Οι τρεις πρώτοι δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματά τους, οι δύο τελευταίοι είναι τιμωρημένοι. Στην αποστολή βρίσκονται οι Λώλης και Παπακανέλλος, με τον τελευταίο να μοιάζει πιθανό να πάρει κάποιον χρόνο συμμετοχής ως το φινάλε.

Αναλυτικά η αποστολή: Μπότης, Τζολάκης, Αναγνωστόπουλος, Μπιανκόνε, Πιρόλα, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπρούνο, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Βέλντε, Γκαρσία, Τσικίνιο, Εσε, Πάλμα, Παπακανέλλος, Λώλης, Μουζακίτης, Ελ Κααμπί, Γιάρεμπτσουκ.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
ΑΕΚ: Μπρινιόλι – Οντουμπάτζο, Βίντα, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς – Σιμάνσκι, Γιόνσον – Ελίασον, Λαμέλα, Πινέδα – Πιερό.

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο – Γκαρθία, Έσε – Ροντινέι, Τσικίνιο, Ζέλσον – Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Μέλερ
Βοηθοί: Ουγιαρτσάν, Οζκαρά
Τέταρτος: Παπαπέτρου
VAR: Οζουτοπράκ, Κουμπαράκης, Σιδηρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τελεσίγραφο της ΑΕΚ σε Κόστιτς λένε οι Σέρβοι: «Περιμένει απάντηση τις επόμενες 24 ώρες»

Χαμός στην ανοιχτή προπόνηση του Παναιτωλικού, αποκαλυπτήρια για το άγαλμα του Τιτόρμου

Νέο υπερσύγχρονο πούλμαν για τον Παναθηναϊκό - Τι απεικονίζεται σε αυτό!

Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη ο Ράφα Μιρ!

Παγκάκης: «Το σημείο που θα κρίνει τη μεταγραφή του Λιβάι στον Παναθηναϊκό - Γι' αυτό τον θέλει ο Νίστρουπ»

Στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2030 ο Τομ Λουσέ

Τζαλίδης: «Η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ σε σχέση με πέρσι - Περίμενα περισσότερα από αυτούς τους παίκτες»

Τσορμπατζόγλου: «Αναμονή για Μικελμπρενσίς – Δεν έχει κάνει ακόμα την τελευταία του κίνηση για Γιαννούλη ο ΠΑΟΚ»

Προβάρει τα κιτρινόμαυρα ο Βιτάλις: Προφορική συμφωνία της ΑΕΚ με την Γκιόρ!

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε από τη Νις η μεταγραφή του Λουσέ - «Καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του»