Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί (χατ-τρικ), ο Ολυμπιακός αποχώρησε νικητής από το ΟΑΚΑ επικρατώντας 3-2 της ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιπαρήλθαν των απουσιών, έδειξαν μέταλλο και επέστρεφαν κάθε φορά που προηγούνταν οι «κιτρινόμαυροι». Από την άλλη, η «Ένωση» εκτός από τους παίκτες του Ολυμπιακού, είχε να αντιπαλέψει και τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού της, την έλλειψη συγκέντρωσής της και φυσικά τα... καμώματα του (κάθε) Τάνκοβιτς.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Ειδικών συνθηκών παιχνίδι:

Από τις αναμετρήσεις που ίσως η αγωνιστική κριτική -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- να περιττεύει. Κυρίως σε ό, τι αφορά την ΑΕΚ. Σίγουρα, οι παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να αποδίδουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (όταν δεν υπάρχει βία ή άλλα φαινόμενα προφανώς). Ωστόσο, πώς να κρίνεις αρνητικά κάποιον που ακούει σχεδόν σ' όλο το παιχνίδι αποδοκιμασίες από την εξέδρα; Σε κάθε του επαφή, ακόμα και στα γκολ της ομάδας του. Θα επηρεαστεί και είναι λογικό. Δεδομένα βέβαια φέρουν ευθύνες και οι ποδοσφαιριστές για τη φετινή πορεία της «Ένωσης».

Από την άλλη, ο αγώνας ήταν ειδικών συνθηκών και για τους Πειραιώτες. Πολλές οι απουσίες για τους «ερυθρολεύκους». Κάτι που φυσικά μόνο στα υπέρ τους είναι. Για ακόμα μια φορά έδειξαν μέταλλο κόντρα στην ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενοι την περίσταση και νικώντας παρότι αγωνίστηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς.


*Η έλλειψη συγκέντρωσης της άμυνας της ΑΕΚ και ο τιμωρός Ελ Αραμπί:

Καρμπόν τα δύο τελευταία τέρματα του Ολυμπιακού: Στατική φάση για τους Πειραιώτες, «ριμπάουντ» από Ελ Αραμπί και γκολ. Το πρώτο και βασικό που πρέπει να σημειωθεί είναι η έλλειψη συγκέντρωσης από την αμυντική γραμμή της «Ένωσης», με κανέναν παίκτη της να μην πηγαίνει στην μπάλα. Στιγμιαία… μπλακ άουτ, όπως συνέβη συνεχόμενα και στην τελική ευθεία του αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης».

Και φυσικά σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο Ελ Αραμπί, τέτοια λάθη δεν τα συγχωρεί. «Δώρο» ουσιαστικά ήταν και το πρώτο του γκολ, με τον Στάνκοβιτς να φέρει ευθύνη λόγω του ασταθούς διωξίματός του.

*Ο καταλυτικός Κούντε:

Σύμφωνοι, δεν γίνεται με τρία γκολ να μην αναδειχθεί ως MVP ο Ελ Αραμπί. Παρόλα αυτά, η συνδρομή του Κούντε στην επικράτηση του Ολυμπιακού είναι τουλάχιστον καταλυτική. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τυχόν κενά στην -ειδικών συνθηκών- τριάδα των στόπερ της ΑΕΚ (Σβάνρας, Λε Ταλέκ και Μήτογλου) με μπαλιές κυρίως στην πλάτη της. Γενικά ένα κάθετο παιχνίδι, στο οποίο ξεχώριζε ο Κούντε.

Ο Καμερουνέζος χαφ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα των Πειραιωτών, με σημαντικές μεταβιβάσεις. Μεταξύ άλλων, έκανε τη σέντρα στο 1-1, ενώ ήταν μέσα και στο 2-2.

*Τα σουτ του Τάνκοβιτς, ενδεικτικά της κατάστασης της ΑΕΚ:

Όπως σημειώθηκε και πιο πάνω, τι κριτική να κάνεις για το παιχνίδι των γηπεδούχων. Μπορείς να πεις ότι η «Ένωση» επιχειρούσε κυρίως από τα αριστερά με Μοχαμάντι, ότι η τριάδα των στόπερ της επιβεβαίωσε τον υπηρεσιακό της χαρακτήρα ή να σημειώσεις κάτι για τις πρωτοβουλίες που προσπαθούσε να πάρει ο Τσούμπερ. Όλα τους λεπτομέρειες.

Η ουσία όλης της ΑΕΚ (τη δεδομένη στιγμή) ήταν τα δύο σουτ του Τάνκοβιτς στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σουηδός χαφ έκανε δύο τελειώματα από το… σπίτι του κι ενώ είχε κι άλλες επιλογές. Δινόταν το μήνυμα ότι όποιος θέλει, κάνει ό, τι θέλει. Κι εν προκειμένω ο Τάνκοβιτς, επειδή πιθανώς να θέλει να σκοράρει για να αποδείξει ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, έκανε κι εκείνος το κομμάτι του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube