Όταν η ΑΕΚ γνώριζε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ στις 23 Οκτωβρίου ολοκληρώνοντας μια εφιαλτική τριάδα αγώνων στη Super League, πολλοί δικαίως αμφέβαλαν για τη δυνατότητά της να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Η «Ένωση», ωστόσο, απάντησε προς όλους και πρωτίστως στον ίδιο τον εαυτό της πως είναι έτοιμη να κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό. Μέσα σε οκτώ μέρες πήρε τρία σπουδαία αποτελέσματα που αντέστρεψαν πλήρως το κλίμα προβληματισμού που υπήρχε δημιουργηθεί. Η αρχή έγινε με τη νίκη επί του Πανιωνίου, η συνέχεια δόθηκε την Πέμπτη και το 0-0 απέναντι στη Μίλαν, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η επικράτηση στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Λένε πως οι ομάδες που κατακτούν τίτλους είναι όχι απαραίτητα εκείνες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά αυτές που αντιπαρέρχονται τα προβλήματα. Η ΑΕΚ κατόρθωσε να αντιπαρέλθει το σοκ της απώλειας του Πέτρου Μάνταλου, την αποβολή του Σέρχιο Αραούχο και την κόπωση επιστρέφοντας στην κορυφή, όπου δείχνει αποφασισμένη και πρωτίστως ικανή να παραμείνει μέχρι τέλους.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των μπαράζ έρχεται σαν βάλσαμο για να γεμίσουν οι μπαταρίες. Ήδη η «Ένωση» έχει αφήσει πίσω της το μεγαλύτερο κομμάτι του αγωνιστικού της Γολγοθά, που ολοκληρώνεται αμέσως μετά τη διακοπή με ένα δύσκολο πενθήμερο όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και υποδέχεται τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια και μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους το πρόγραμμα ομαλοποιείται.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να αισιοδοξεί για τον επιπλέον λόγο πως οι καταπονημένοι παίκτες θα ξεκουραστούν, ενώ Τσιγκρίνσκι και Κονέ θα προστεθούν στη φαρέτρα του, έστω κι αν στα τρία προσεχή ματς εντός των τειχών θα στερηθεί τον Σέρχιο Αραούχο για την ανόητη χθεσινή αποβολή του, έστω κι αν πιθανώς να στερηθεί ξανά τον κόσμο της μετά τα χθεσινά επεισόδια. Ενός κόσμου που συνέρρευσε μαζικά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο ΟΑΚΑ και ονειρεύεται δικαιωματικά πρωτάθλημα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φεράντο: «Ικανοποιημένος από τους παίκτες μου που πιέζουν, όμως χάσαμε και αυτό είναι που μετράει»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την εντυπωσιακή ΑΕΚ, τον κουρασμένο ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Λαφόν: «Ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα»

Ντέσερς: «Με γεμίζει χαρά που επέστρεψα με γκολ - Να πιέζουμε σε όλη τη διάρκεια όπως στα πρώτα 30 λεπτά»

Μπενίτεθ: «Το θετικό όταν κερδίζεις είναι ότι μπορείς να κάνεις ψύχραιμη ανάλυση» - Tι είπε για Ντέσερς και Λαφόν

Καλογερόπουλος: «Ήμασταν κυρίαρχοι - Υπήρχε και άλλη κόκκινη στον Άρη, όπως και πέναλτι»

Νικολογιάννης: «Με Ντέσερς θα είχε περισσότερους βαθμούς ο Παναθηναϊκός - Έκανε επίδειξη δύναμης ο Φωτιάς»!

Κετσετζόγλου: «Ήταν η μέρα της ΑΕΚ - Πρώτη φορά είδαμε τον Λιούμπισιτς που αγόρασε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ»

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο» - Τι είπε για τη μη αντικατάσταση του Γκαρθία

Ο παραγωγικός Ντέσερς και ο καθοριστικός Λαφόν: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Βόλου

TAGS: A.E.K.