Νικηφόρα ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε άνετα 4-0 της Προοδευτικής, σε αναμέτρηση τριών 45λέπτων που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο «Σεραφείδειο»!



Ανεπίσημο ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα για τον Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος ξεκίνησε ως βασικός και αγωνίστηκε για 65 λεπτά. Σε κέφια ξανά ο Πινέδα, ο οποίος ξεχώρισε και σκόραρε δις, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Γιόνσον, Μοχαμάντι.

Στο 8’ η ΑΕΚ δημιούργησε την πρώτη καλή της φάση μπροστά στην εστία των αντιπάλων της, με τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής να αποκρούει σουτ του Αραούχο εντός της περιοχής. Στο 12’ ο Γιόνσον βρήκε τον Μάνταλο και ο τελευταίος σούταρε διαγώνια άουτ, ενώ στο 15’ ο Αραούχο δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή, μετά από γύρισμα του Χατζισαφί στο δεύτερο δοκάρι.



Η ομάδα του Αλμέιδα άνοιξε το σκορ στο 20’ με σουτ του... συνήθη ύποπτου Ορμπελίν Πινέδα, μετά από ασίστ του Τσούμπερ, ενώ στο 30’ ο Μεξικανός διπλασίασε τα τέρματά του, κλέβοντας, ντριπλάροντας και πλασάροντας εύστοχα! Πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η ΑΕΚ έκανε και το 3-0, μετά από συνεργασία Σιμάνσκι-Άμραμπατ και πλασέ του Γιόνσον.

Στο δεύτερο μέρος του φιλικού η ΑΕΚ συνέχισε να είναι ανώτερη και να έχει την κατοχή, «πατώντας γκάζι» ξανά και δημιουργώντας ευκαιρίες με Τσούμπερ (σουτ στην κίνηση στο 60’), Γιόνσον (69’) και πάλι Τσούμπερ (78’).





Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο τρίτο 45λεπτο ήταν τελείως διαφορετική από εκείνη που ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα. Στο 3ο λεπτό του τελευταίου μέρους διαμορφώθηκε το τελικό 4-0 υπέρ της Ένωσης με τον Μοχαμάντι να κάνει σέντρα-σουτ και την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυντικού, καταλήγοντας στα δίχτυα, ενώ στο 31’ ο Μοχαμάντι έκανε ξανά σέντρα, με την κεφαλιά του Κοσίδη να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.





Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 90λεπτο:

Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Βίντα (65’ Ρότα), Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Αμραμπατ, Πινέδα, Μάνταλος (62’ Λιβάι), Αραούχο.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο τρίτο 45λεπτο:

Αθανασιάδης, Ραντόνια (110’ Κοσίδης), Μήτογλου, Λάτσι (110’ Μισελέν), Μιτάι, Μουστακόπουλος, Φράνσον, Μοχαμάντι, Γιούσης (110’ Αλμπάνης), Ρότα, Γκαρσία.

Η αρχική ενδεκάδα της Προοδευτικής:

Αστράς, Αλεξίου, Παρασκευόπουλος, Ποτουρίδης, Αλεξίου, Πατσατζόγλου, Παντελίδης. Μεγαρίτης, Πίσσας, Θεοδωρίδης, Ευθυμίου, Κυριαζής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.