Το σημαντικότερο έως τώρα παιχνίδι της στη φετινή σεζόν δίνει απόψε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει τη Ρέτζιο Εμίλια για την 5η και προτελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League!

Η Ένωση βρίσκεται στην τέταρτη θέση του 2ου ομίλου, πίσω από Βόννη, Καρσίγιακα και την αποψινή της αντίπαλο, θέλοντας μόνο τη νίκη για να ξεφύγει από την τελευταία θέση και να συνεχίσει να διεκδικεί την πρόκριση στη φάση των «16».

Με το ρεκόρ της στο 1-3, η ΑΕΚ έρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στη διοργάνωση, αλλά έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη με 73-70 στο ντέρμπι με τον Προμηθέα το περασμένο Σάββατο (3/12), για την 8η αγωνιστική της Basket League. Ο προπονητής της «βασίλισσας», Ηλίας Καντζούρης, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γιάνις Στρέλνιεκς και Βασίλη Ξανθόπουλο.



Από την άλλη, η Ρέτζιο Εμίλια έρχεται στην Αθήνα ψάχνοντας εκδίκηση για την εντός έδρας ήττα της με 84-73 από την ΑΕΚ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ψάχνοντας και εκείνη τη νίκη με την οποία θα εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη τριάδα του 2ου ομίλου.

Οι Ιταλοί έρχονται από ήττα την περασμένη Κυριακή (4/12) κόντρα στην Τριέστε, για το εγχώριο πρωτάθλημά τους, ενώ έχουν πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες στα έντεκα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ντράγκαν Σάκοτα ως αντικαταστάτη του Μαξ Μινέτι, ωστόσο ο Σέρβος επέλεξε να μην κάνει το ντεμπούτο του στην αποψινή αναμέτρηση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.