Το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό (20:00) μοιάζει, με τα υπάρχοντα δεδομένα, πολύ πιθανό να είναι το τελευταίο του Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena. Πάντως ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ δεν το αντιμετωπίζει ως τέτοιο και βάζοντας στην άκρη το συναίσθημα προετοιμάζει την ομάδα του με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή.

Ο «Πελάδο», που θα επιστρέψει στον πάγκο αφού εξέτισε την άδικη τιμωρία του, έχει μιλήσει όλη την εβδομάδα στους ποδοσφαιριστές του, τόσο συνολικά όσο και κατ’ ιδίαν, για τη σημασία που έχει να βγάλουν αντίδραση και να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν. Ο στόχος της δεύτερης θέσης, παρά το απογοητευτικό 0/4 στα playoffs, παραμένει ζωντανός και εξακολουθεί να εξαρτάται αποκλειστικά από την «Ένωση», χωρίς να ελπίζει σε άλλα αποτελέσματα. Αρκεί φυσικά να κερδίσει στις δύο τελευταίες Κυριακές, τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα είναι γνωστά. Εκτός μάχης παραμένουν οι Μουκουντί, Λιούμπιτσιτς και Μαρσιάλ, εκτός κι αν για τον τελευταίο υπάρξει εντός της ημέρας δικαίωση στην έφεση που ασκήθηκε. Η ενδεκάδα έχει αρκετά ερωτηματικά, καθώς ο Γκατσίνοβιτς είχε αποχωρήσει με πρόβλημα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ίσως να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί, τουλάχιστον βασικός. Γι’ αυτό πιθανώς να δούμε εκεί τον Πήλιο ή την επιστροφή μετά από καιρό του Χατζισαφί. Στο κέντρο υποψήφιος είναι ο Πινέδα, ενώ για τη θέση του δεξιού εξτρέμ υπάρχει η επιλογή του Ελίασον, έστω κι αν αμφότεροι δεν είναι σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και στάση ζωής - Οραματίζομαι όλα τα νέα παιδιά να είναι δικοί μας φίλαθλοι»

Τσακίρης: «Κανένα θέμα Παλίνια για ΑΕΚ - Τι ισχύει για τη νέα φανέλα»

Τσανάκας: «Πότε τελειώνει του Σμαΐλοβιτς - Κάνει νέες προτάσεις για τους στόχους του ο Ολυμπιακός»

Δεσύλλας: «Πλησιάζουν Ντε Φράι και Πένια, ανακοινώνεται ο Καμαρά - Οι εξελίξεις για Τσάπρα»

«Σε ευχαριστούμε Ραζβάν»: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του ΠΑΟΚ στον Λουτσέσκου

Ολυμπιακός σε Μπιανκόν: «Ευχαριστούμε για όλα»

Νικολό Σίρα: «Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Λίσι - Υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2028»

Τεστάρει δυνάμεις με Άγιαξ και… επιστρέφει στη Λεωφόρο: Το πρόγραμμα των φιλικών του Παναθηναϊκού

«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον Μουντιαλικό Ουρουγουανό Ματίας Βίνια»!

Σπουδαία κίνηση από Ηλιόπουλο: Αναλαμβάνει για έναν χρόνο όλα τα έξοδα λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας

TAGS: A.E.K.