Ολοκλήρωσε τη δουλειά στις Σέρρες η ΑΕΚ και έφυγε για ημιτελικά και Ολυμπιακό.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρουσίασε την ομάδα του προετοιμασμένη και με σωστή νοοτροπία, βλέποντάς την να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο και να φτάνει στη νίκη (1-3) απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Τα αγωνιστικά στοιχεία που ξεχώρισαν, η επιμονή με Τσούμπερ στην επίθεση που βγαίνει και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές. Τα 5 σημεία από το Πανσερραϊκός-ΑΕΚ.



Με νοοτροπία και στιλ Αλμέιδα (και) στις Σέρρες:


Κακά τα ψέματα, το παιχνίδι αποτελούσε τυπική διαδικασία μετά το 3-0 της OPAP Arena αλλά και δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Κάτι που ενίοτε εγκυμονεί κινδύνους. Κι αν όχι για κάποια ανατροπή, τότε για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα με το προβάδισμα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ φάνηκε απόλυτα προετοιμασμένη, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Οι μαζεμένες αλλαγές (δέκα σε σχέση με το ματς με τον Ιωνικό, μόνο ο Φαν Βέερτ παρέμεινε βασικός) δεν την επηρέασαν (εν αντιθέσει δηλαδή με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων). Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε το σύνολό του με φουλ επιθετικές διαθέσεις (Φερνάντες και Γκατσίνοβιτς στα δύο άκρα, Μάνταλο στον άξονα και Τσούμπερ δίπλα στον Φαν Βέερτ) και νοοτροπία νικητή. Σαν να είναι... τελικός, όπως σημείωσε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Θεοδόσης Μαχαίρας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν να ντουμπλάρουν τις νίκες τους και το απέδειξαν εξαρχής, βγάζοντας από το ξεκίνημα τη μία φάση μετά την άλλη. Μάλιστα, αυτό έγινε με το γνωστό ωραίο συνδυαστικό τους ποδόσφαιρο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι και σ' αυτήν την αναμέτρηση, η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει πράγματα από τις στατικές φάσεις. Μπορεί να μη βρήκε γκολ, αλλά φαίνεται ότι γίνεται σημαντική δουλειά (και) σ' αυτόν τον τομέα. Όπως και στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων, έτσι και στις Σέρρες οι παίκτες του Αλμέιδα έβγαλαν τουλάχιστον μία ωραία κομπίνα και γενικά οι εν λόγω φάσεις… πρόδιδαν κίνδυνο (για τον αντίπαλο) και δουλειά!

Από εκεί και πέρα, ήταν μια νίκη και για τον κόσμο της. Περίπου 4.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στις Σέρρες δημιουργώντας (και πάλι) εκπληκτική ατμόσφαιρα, δείχνοντας την αμέριστη στήριξή τους και τη λαχτάρα τους να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.





Ο -σταθερά- ανεβασμένος Μάνταλος, οι σέντρες-φαρμάκι του Σιντιμπέ και ο Μαχαίρας:


Ο Πέτρος Μάνταλος βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι και το απέδειξε και στις Σέρρες. Σήμερα αγωνίστηκε στον άξονα δίπλα στον -επίσης καλό- Γαλανόπουλο. Βέβαια και σ' άλλες θέσεις φέτος, έχει δείξει τις περισσότερες φορές σε καλή κατάσταση. Σήμερα, συνείσφερε με δύο γκολ και βοήθεια στην ανάπτυξη. Συνολικά ήταν το τέταρτο τέρμα του στον θεσμό (είχε σκοράρει και στο προηγούμενο ματς). Μάλιστα, τελευταία φορά που είχε πετύχει δύο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν στις 20/10/2019 σε ματς πρωταθλήματος με τον Βόλο. Σε ό, τι αφορά το Κύπελλο είχε πετύχει δύο τέρματα κόντρα στον Ατρόμητο στις 26/2/2019.



Δικαιολογημένα απόλυτος MVP ο Μάνταλος λοιπόν. Εάν δινόταν και δεύτερο βραβείο, αυτό θα πήγαινε πιθανότατα στον Σιντιμπέ. Ο Γάλλος δεξιός μπακ έδειξε στον απόλυτο βαθμό τα στοιχεία για τα οποία διακρίνεται: Σωστές προωθήσεις και σέντρες-φαρμάκι! Πολύ καλά ανεβάσματα και συμμετοχή σε συνδυαστικές προσπάθειες (μάλιστα σ' αυτή του 13' βρέθηκε σε θέση κρυφού φορ) αλλά φυσικά και τουλάχιστον 4-5 εξαιρετικά γεμίσματα. Ένα εξ αυτών μετουσιώθηκε και σε ασίστ μέσω της κεφαλιάς του Μάνταλου. Βέβαια, από την άλλη, δεν είχε καλή αντίδραση στο τέρμα του Πανσερραϊκού.




Αξίζει να σημειωθεί και η καλή εμφάνιση του Μαχαίρα, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος όσο αγωνίστηκε. Κάτι που εξαργύρωσε και με το γκολ του. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο σε ισάριθμες ευκαιρίες που έχει πάρει φέτος στο Κύπελλο!



Η επιμονή του Αλμέιδα με τον Τσούμπερ μπροστά που βγαίνει:


Πριν από λίγες μέρες ο Στίβεν Τσούμπερ πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ιωνικό, χαρίζοντάς τη νίκη με το γκολ στις καθυστερήσεις. Τότε αγωνίστηκε στην επίθεση στο πλάι του Αραούχο.

Στις Σέρρες αφενός άρχισε βασικός, αφετέρου επιλέχθηκε και πάλι για το δίδυμο μπροστά, αυτή τη φορά στο πλάι του Φαν Βέερτ. Ακόμα κι όταν πέρασαν οι Κοσίδης και Αραούχο εντός αγώνα, εκείνος παρέμεινε μπροστά (δίπλα στον Έλληνα φορ), με τον Αργεντινό άσο να πηγαίνει αριστερά. Ήταν αρκετά κινητικός και δραστήριος, ενώ για δεύτερο σερί ματς έχει συμμετοχή στην παραγωγή, σήμερα με ασίστ. Διόλου τυχαίο ότι το έπραξε σ' αυτή τη θέση, που φαίνεται να του ταιριάζει και στην οποία θέλει να του δώσει χρόνο ο Αλμέιδα.



Γενικά, αξίζει να σημειωθούν τα εξής. Σίγουρα δεν διαθέτει τα στοιχεία του Αραούχο, όπως το πρέσινγκ του για παράδειγμα. Ωστόσο, έχει δικά του αγωνιστικά προτερήματα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στην εν λόγω θέση. Ειδικά σε παιχνίδια με πιο αδύναμους αντιπάλους ή που η ΑΕΚ παίζει κόντρα σε κλειστές άμυνες. Κάτι που βλέπει ο Αλμέιδα. Του βγήκε στη Νίκαια και το ξαναδοκίμασε. Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος τεχνικός έχει σημειώσει ότι κάθετι που παρουσιάζει εντός γηπέδου, έχει δοκιμαστεί πρώτα στις προπονήσεις.

Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να «αναγεννηθεί» ο Τσούμπερ. Φαίνεται να έχει γυρίσει σε εξαιρετική κατάσταση σωματικά μετά τον τραυματισμό του. Έψαχνε το γκολ, αλλά πλέον έχει βρει την παραγωγή με το γκολ στη Νίκαια και την ασίστ σήμερα. Εάν βρει -και σε αυτόν- τη θέση που του ταιριάζει ο Αλμέιδα, θα έχει ολοκληρωθεί το... γλυκό. Πέρυσι σηκώθηκε αρκετή κουβέντα για το πού μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή (μέσα κι έξω), όπου κινούταν κατά βάσει στα δύο τελευταία παιχνίδια, δείχνει να αναδεικνύει τα στοιχεία του.

Ο Γκατσίνοβιτς που θύμισε… Τσούμπερ:


Η περίπτωση του Γκατσίνοβιτς θυμίζει αρκετά εκείνη του Τσούμπερ μετά την επιστροφή τους από τους τραυματισμούς τους. Όπως ο δεύτερος, έτσι και ο Σέρβος άσος έχει γυρίσει σε εξαιρετική κατάσταση σωματικά. Επιπλέον, όπως ο Ελβετός μεσοεπιθετικός στο πρώτο διάστημα επανεμφάνισής του, έτσι κι αυτός δείχνει να ψάχνει το γκολ.



Ο Γκατσίνοβιτς -ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός μετά τον τραυματισμό του- πήρε πολλές προσπάθειες, αρκετές μετουσιώθηκαν σε σημαντικές φάσεις, άλλες όχι. Το σημαντικό είναι ότι φαίνεται τελείως ανεπηρέαστος (καλά σωματικά, όπως σημειώθηκε), μέσα στις συνδυαστικές προσπάθειες και φουλ απειλητικός. Θέμα χρόνου να 'ρθει και το γκολ.

O Πανσερραϊκός που αξίζει της προσοχής:


Μπορεί να μην κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί στο σκορ σ' αυτή τη δυάδα αγώνων, αλλά οι Σερραίοι έδειξαν ομάδα με αγωνιστικές αρχές που μάλιστα προσπάθησαν να βγάλουν επί χόρτου. Χωρίς να είναι αφελείς, δεν θέλησαν να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο. Εξάλλου αποτέλεσαν την αιτία να δεχτεί η ΑΕΚ το πρώτο της γκολ στον θεσμό. Διόλου τυχαία η εξαιρετική πορεία τους στον Α' Όμιλο της Super League 2.



Σήμερα, ο οργανισμός Πανσερραϊκός -ομάδα και κόσμος- αντιμετώπισε το παιχνίδι ως γιορτή και του αξίζουν τα εύσημα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.