Η ΑΕΚ νίκησε την ουγγρική Ταταμπάνια στη Χαλκίδα 34-26 στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού EHF European League χάντμπολ ανδρών και πήρε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Μυλωνάς με 7 τέρματα, ενώ τον ακολούθησαν οι Τζηράς, Μόγια με 6 γκολ.

Η Ένωση προηγήθηκε με 3-1 με δύο γκολ του Τζηρά. Με τον τελευταίο και τον Μυλωνά, διατήρησε το προβάδισμα και ο Τοθ απλά μείωσε για την ουγγρική ομάδα στα μισά του πρώτου ημιχρόνου.

Με γκολ των Μόγια και Μυλωνά, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο +4. Η Ταταμπάνια μείωσε με Γιουχάζ και Μπάλογκ, αλλά η ΑΕΚ με Μυλωνά και Ουγκάλδε έφτασε στο 16-12 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με γκολ του Μόγια η ΑΕΚ έφτασε στο 22-16 στο 40’, ενώ ο Λέμος έφερε το +10. Οι Ούγγροι μείωσαν, όμως ο Μπεριά έφερε το +8 στο 57’ και αυτή η διαφορά παρέμεινε μέχρι το 60’.


ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 3, Μπριάτκα 2, Τζηράς 6, Νικολαϊδης, Λέμος 2, Άντζελιτς, Μυλωνάς 7, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 3, Φλορίδο 6, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 3, Μπεντζιλαλί, Καλόμοιρος, Μπεριά 2

ΤΑΤΑΜΠΑΝΙΑ (Μάτιτς): Μόλναρ 1, Τοθ 2, Γιουχάζ 3, Μπάλιντ, Περένι, Χόρνιακ 1, Στόινιτς 2, Μπαρτούζ, Σουνάικο 2, Μπάλογκ 5, Ούρμπαν 2, Αντσίν 3, Ζντόλικ 3, Ουσάλ 1, Φοτάς 1

Διαιτητές: Γιουρίνοβιτς- Μρβιτσα (Κροατία), Παρατηρητής: Κιρλιγκεάνου (Ρουμανία), Δίλεπτα: 3-2, Πέναλτι:3/3-3/4

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.